Κορωνοϊός: Ο Μπολσονάρου καρατόμησε τον υπουργό Υγείας - Διαφωνούσε με τη στρατηγική του προέδρου

Κορωνοϊός: Ο Μπολσονάρου καρατόμησε τον υπουργό Υγείας - Διαφωνούσε με τη στρατηγική του προέδρου Facebook Twitter
0

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου απέπεμψε τον δημοφιλή υπουργό Υγείας, Λουίς Ενρίκε Μαντέτα, ανακοίνωσε ο τελευταίος με ανάρτησή του στο twitter.

Η απόφαση του Μπολσονάρου έρχεται μετά από εβδομάδες μεταξύ τους συγκρούσεων για τις πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο Μαντέτα υποστήριζε σθεναρά τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με όσα προωθούσε ο πρόεδρος που επιμένει ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία της Βραζιλίας είναι πιο σημαντικός από την απώλεια ζωής.

«Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου μόλις μου ανακοίνωσε ότι απομακρύνομαι από το πόστο μου ως υπουργός Υγείας», τόνισε στο tweet του ο Μαντέτα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο στο προεδρικό παλάτι.

Ο ογκολόγος Νέλσον Τέιχ θα αντικαταστήσει τον Μαντέτα, τόνισε στο Reuters ένα πρόσωπο με γνώση του θέματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ