Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 1.789 οι νεκροί - Πάνω από 25.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 1.789 οι νεκροί - Πάνω από 25.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Facebook Twitter
EPA
0

Σε 1.789 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Βρετανία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ως τις 09:00 τις 31ης Μαρτίου, συνολικά 143.186 πολίτες έχουν κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό και 25.150 από αυτούς ήταν θετικοί. Ως τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας 1.789 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους. Ο νέος κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε επιπλέον 381 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας ρεκόρ ημέρας, γεγονός που σηματοδοτεί την επιτάχυνση των ρυθμών εξάπλωσης της πανδημίας.

Ρεκόρ πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο 

Οι πωλήσεις στα βρετανικά σουπερ μάρκετ ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τον Μάρτιο λόγω της φρενίτιδας των καταναλωτών να στοκάρουν τα πάντα, από ζυμαρικά έως τροφές για κατοικίδια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Kantar που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα σχεδόν 21% για τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Μαρτίου, όπως διευκρίνισε η Kantar, με τα «νοικοκυριά να κάνουν τα ψώνια τους λίγο πιο συχνά και να αγοράζουν λίγο περισσότερο», με αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση της πώλησης αλκοολούχων ποτών, «δεδομένου ότι ήταν κλειστές οι παμπ και τα εστιατόρια». Τις τελευταίες 12 εβδομάδες, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 7,6%, «με τον ρυθμό αύξηση να είναι ο ταχύτερος εδώ και μια δεκαετία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ