Κορωνοϊός - Βρετανία: «Τα περιοριστικά μέτρα ίσως παραταθούν για άλλους έξι μήνες»

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Τα περιοριστικά μέτρα ίσως παραταθούν για άλλους έξι μήνες» Facebook Twitter
0

Οι Βρετανοί θα πρέπει να υπομείνουν κάποιας μορφής περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού για άλλους έξι μήνες ή και για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας Τζένι Χάρις.

Η ίδια προειδοποίησε πως ότι ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα αν τα μέτρα αρθούν πρόωρα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ότι θα επανεξετάσει σε τρεις εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε την περασμένη Δευτέρα. Η Χάρις τόνισε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να περιοριστεί δηλαδή η εξάπλωση του ιού στη Βρετανία.

«Δεν πρέπει τότε να επιστρέψουμε απότομα στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μας, αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Αν σταματήσουμε τότε, όλες οι προσπάθειές μας θα πάνε χαμένες και θα μπορούσαμε δυνητικά να βιώσουμε μια δεύτερη κορύφωση», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Με τον καιρό, πιθανότατα για τους επόμενους έξι μήνες, θα έχουμε μια επανεξέταση ανά τρεις εβδομάδες, θα δούμε πού βαδίζουμε (...) Μετά, σταδιακά, θα μπορέσουμε, ελπίζουμε, να προσαρμόσουμε κάποια από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και σταδιακά να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Η Χάρις είπε ότι «ο στόχος είναι κινούμενος» και «πρέπει απλώς να περιμένουμε για να δούμε πόσο επιτυχημένοι σταθήκαμε».

Ως προς τον αριθμό των νεκρών από τον ιό, η ίδια πρόσθεσε πως «προβλέπουμε πως οι αριθμοί μας θα χειροτερεύσουν την επόμενη εβδομάδα, πιθανώς και δύο εβδομάδες και έπειτα αναμένουμε να δούμε αν καταφέραμε να κατεβάσουμε την καμπύλη και αν αρχίσουμε να βλέπουμε πτώση των νεκρών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ