Μπιλ Γκέιτς για κορωνοϊό: Αν το shutdown δεν εφαρμοστεί ταυτόχρονα για 6-10 εβδομάδες, δεν θα δουλέψει

Μπιλ Γκέιτς για κορωνοϊό: Αν το shutdown δεν εφαρμοστεί ταυτόχρονα για 6-10 εβδομάδες, δεν θα δουλέψει Facebook Twitter
1

Ο Μπιλ Γκέιτς τόνισε σήμερα πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα, καθολικό shutdown σε όλες τις Πολιτείες, προειδοποιώντας πως η τμηματική εφαρμογή των μέτρων δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μιλώντας στο CNN, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και συνιδριτής του ιδρύματος "Bill and Melinda Gates Foundation" είπε ότι η Κίνα εφάρμοσε το shutdown «με πολύ σοβαρό τρόπο» και «πολύ πιο ακραίο» από οποιαδήποτε πολιτική σκοπεύουν να ακολουθήσουν ακόμα και οι «καλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ». Αυτή όμως η απόλυτη τακτική έριξε τα νούμερα των τοπικών κρουσμάτων, όπως έγινε και στη Νότια Κορέα. 

«Μπαίνουμε σε μία περίοδο κλιμάκωσης που, αν κάνουμε shutdown, θα πρέπει να το κάνουμε μία φορά για 6 με 10 εβδομάδες. Όμως πρέπει να το κάνει όλη η χώρα ταυτόχρονα, να αυξήσουμε δραματικά τους ελέγχους και να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό, για βεβαιωθούμε ότι θα περάσουμε αυτό το ένα shutdown, ώστε να σταματήσουμε αυτό το κύμα πριν υπάρξει ένας μεγάλος (σ.σ ακόμα μεγαλύτερος) αριθμός θανάτων». 

Αναφέρθηκε δε και στο οικονομικό ζήτημα, «για αυτό θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε την χρονική περίοδο καθώς οι πολιτείες ακολουθούν διαφορετικές στρατηγικές ή θέλουν να το κάνουν διαφορετικά από κομητεία σε κομητεία. Αυτό δεν θα δουλέψει. Τα κρούσματα θα αυξάνονται εκθετικά» οπουδήποτε δεν επιβάλλεται shutdown. 

Αύξηση 33% κάθε μέρα που περνά

 

Ερωτηθείς για πολιτείες που έχουν για την ώρα λιγότερα από 200 κρούσματα, και το κατά πόσο θα έπρεπε και αυτές να εφαρμόσουν άμεσα περιοριστικά μέτρα, ο φιλάνθρωπος και μεγιστάνας των υπολογιστών είπε χαρακτηριστικά: «Ας πούμε ότι έχεις 100 περιστατικά σε μία περιοχή και δεν κάνεις τίποτα. Ο αριθμός θα αυξάνεται κατά 33% κάθε μέρα. Από τα 100 περνάς στα 1.000, μετά στα 10.000 - είναι εκθετική η αύξηση αν δεν το σταματήσεις. Όσο πιο γρήγορα εφαρμόσουμε το lockdοwn τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε στην «κορυφή» της καμπύλης. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα». 

«Όσες περιοχές της χώρας δεν εφαρμόζουν shutdown, στα τέλη του Απριλίου θα αρχίζουν να βλέπουν τα νούμερά τους να κορυφώνονται. Θα είναι πάρα πολύ ψηλά για να ανοίξουν και πιθανώς θα πρέπει να το κάνουν για επιπλέον έναν μήνα (σ.σ το shutdown) για να ρίξουν τα νούμερά τους πραγματικά», προσθέτει. 

«Ειλικρινά έχουμε προβλήματα με τα τεστ και πολλα από αυτά τα μέρη (σ.σ χωρίς επιβεβαιωμένους ασθενείς) έχουν κρούσματα. Όμως ακόμα και εκατό αρκούν - οι άνθρωποι διασχίζουν τα όρια κομητειών - όλες οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν αυτό που έγινε σε τμήμα της Κίνας».  

Οι ΗΠΑ είναι πλέον πρώτες σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με 104.837 κρούσματα, προσπερνώντας την Κίνα (86.498) και την Ιταλία (81.996). Η χώρα μετρά ήδη περισσότερους από 1.000 νεκρούς με σχεδόν τους μισούς να αφορούν ασθενείς στη Νέα Υόρκη. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια