Αυστηρή προειδοποίηση της Αιγύπτου- Για παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου

Αυστηρή προειδοποίηση της Αιγύπτου- Για παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου Facebook Twitter
Το Yavuz είναι στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ (Φωτογραφία αρχείου EPA)
2

Η Αίγυπτος εξέδωσε νέα αυστηρή προειδοποίηση, για μονομερείς παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου, οι οποίες απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.


Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το Κάιρο προειδοποιεί για επιπτώσεις των όποιων «μονομερών μέτρων που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου». Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο «Yavuz» της Τουρκίας είναι στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ.

Ακόμη, η Αίγυπτος τονίζει την ανάγκη για σεβασμό και εφαρμογή των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου. «Η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω στους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει χορηγήσει άδειες για υπεράκτια έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Χάφεζ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ