Νέες απειλές Τουρκίας κατά Κύπρου για τις γεωτρήσεις

Νέες απειλές Τουρκίας κατά Κύπρου για τις γεωτρήσεις Facebook Twitter
0

Απειλές προς την Λευκωσία εκτόξευσε η Άγκυρα για την παραχώρηση προς έρευνες του οικοπέδου 7 στην Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, μέρος του οικοπέδου αυτού ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ «τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στην Γαλλική ΤΟΤΑL και Ιταλική ΕΝΙ εντός της δήθεν Κυπριακή ΑΟΖ και αγνοεί τα δικαιώματα τω Τουρκοκυπρίων. Αυτό δείχνει πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας παρά τις προειδοποιήσεις μας. Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες πολλές φορές μέρος του δήθεν οικοπέδου 7 ανήκει στην χώρα μας και το έχουμε καταγράψει και στα πλαίσια του ΟΗΕ».

Ο Άκσοϊ τονίζει πως «η χώρα μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να γίνουν έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης μας από ξένες χώρες, εταιρείες και πλοία και θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα». Ο ίδιος αφού κατηγορεί τη Λευκωσία για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στα ενεργειακά αποθέματα, καταλήγει και τονίζει: «Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά τις εταιρείες τις οποίες βασίζονται στα παράνομα οικόπεδα των ελληνοκυπρίων , πως δεν θα μπορούν να διεξαχθούν έρευνες σε περιοχές εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Με πληροφορίες από Philenews/kibrisadahaber/Sigmalive

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Εν αναμονή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη του Άντριου

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη Άντριου

Ένα από τα ζητήματα που εξακολουθεί να ταλανίζει τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας είναι το αν Άντριου θα παραμείνει στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου
THE LIFO TEAM