Brexit: Κλείνει απόψε το κοινοβούλιο - Στο Δουβλίνο για να πείσει τους Ιρλανδούς για το backstop ο Τζόνσον

Brexit: Κλείνει απόψε το κοινοβούλιο - Στο Δουβλίνο για να πείσει τους Ιρλανδούς για το backstop ο Τζόνσον Facebook Twitter
0

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως το βρετανικό Κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες του σήμερα, στο τέλος της εργάσιμης ημέρας και θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή 17 μέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του Βrexit. 

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο Westminster, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον είπε ότι, ενώ η κυβέρνηση θα συνταχθεί με το νόμο, ο πρωθυπουργός δεν θα ζητήσει άλλη παράταση για την ολοκλήρωση του Brexit.

«Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να επιδιώξει παράταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος και συνέχισε: «Αν οι Βουλευτές θέλουν να επιλύσουν αυτό το θέμα, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος - να ψηφίσουμε σήμερα για τις εκλογές και να αφήσουμε το κοινό να αποφασίσει».

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται στο Δουβλίνο, σε μία προσπάθεια να πείσει τους Ιρλανδούς να στηρίξουν την πρότασή του για το Brexit, λίγες ώρες προτού ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου.
 

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ  δήλωσε σήμερα η κατάργηση του λεγόμενου backstop για τα ιρλανδικά σύνορα χωρίς να υπάρξει η κατάλληλη αντικατάστασή του θα σημαίνει Brexit χωρίς συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Εάν δεν υπάρξουν συμφωνημένες εναλλακτικές ρυθμίσεις, το μη backstop σημαίνει μη συμφωνία για εμάς», δήλωσε ο Βαράντκαρ ενόψει των συνομιλιών με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

«Το μόνο που κάνει είναι να παρατείνει την κατάσταση για ακόμα 14 μήνες. Ακόμα 14 μήνες αβεβαιότητας για τις επιχειρήσεις, ακόμα 14 μήνες αβεβαιότητας για τους πολίτες βόρεια και νότια των συνόρων. Άρα δεν είναι μια επιλογή που βρίσκουμε ελκυστική", δήλωσε ο Βαράντκαρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ