Άγνωστος άνοιξε πυρ σε φεστιβάλ τροφίμων στην Καλιφόρνια με τις πρώτες πληροφορίες αν κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία και την ηλεκτρονική έκδοση των Νew York Times.

 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση καθώς στον απολογισμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται ο δράστης της.

 

«Είναι απίστευτα θλιβερό και αποκαρδιωτικό μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα να αμαυρώνεται από μια τραγωδία όπως αυτή», είπε ο Σμίδι. Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας ο δράστης, που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε έναν συνεργό. Τα κίνητρα του ενόπλου δεν είναι ακόμη σαφή.

 

 

Στο χώρο βρισκόταν σε εξέλιξη τριήμερη έκθεση τροφίμων, το Gilroy Garlic Festival  που οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

 

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε social media δείχνουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να τρέχουν πανικόβλητοι καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

 

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου. Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ. Το Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.