Απεργία την Πρωτομαγιά

Πρόστιμο ρεκόρ στο Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica - Θα πληρώσει πέντε δισ. δολάρια

Πρόστιμο ρεκόρ στο Facebook για το σκάνδαλο Cambridge Analytica - Θα πληρώσει πέντε δισ. δολάρια Facebook Twitter
0

Η αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως επιβάλλει πρόστιμο ύψους 5 δισ. δολαρίων στο Facebook για τη χρήση των δεδομένων των χρηστών, μια υπόθεση που έχει γίνει γνωστή ως σκάνδαλο Cambridge Analytica. 

Το πρόστιμο είναι αποτέλεσμα ενός διακανονισμού του Facebook με την επιτροπή, επειδή ο τεχνολογικός κολοσσός παραβίασε συμφωνία που είχε κάνει μαζί της το 2012, όπου είχε δεσμευθεί να μην δίνει δεδομένα χρηστών σε τρίτα μέρη χωρίς τη συναίνεση τους.  

Τα 5 δισ. δολάρια είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλλει ποτέ η η επιτροπή σε εταιρεία τεχνολογίας, η ίδια η ανακοίνωση της επιτροπής κάνει λόγο για «πρωτοφανές πρόστιμο». 

 Το Facebook έχει ήδη κάνει γνωστό πως περίμενε το πρόστιμο στην οικονομική αναφορά του για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Εκεί η εταιρεία είχε δηλώσει πως έχει κρατήσει στην άκρη 3 έως 5 δισ. δολάρια εν αναμονή του προστίμου. Σήμερα η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ