Γιαρ Νετανιάχου: «Ερντογάν, η Ιστανμπούλ λέγεται Κωνσταντινούπολη»

Γιαρ Νετανιάχου: «Ερντογάν, η Ιστανμπούλ λέγεται Κωνσταντινούπολη» Facebook Twitter
Yair Netanyahu / Facebook
2

Συνεχίζεται η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ με τον γιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Γιαρ Νετανιάχου να επισημαίνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η  Κωνσταντινούπολη δεν λέγεται Ινσταμπούλ.


Ο Γιαρ Νετανιάχου, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, έγραψε κάτω από το Tweet του πατέρα του,  το οποίο τον αποκαλούσε δικτάτορα:  «Και να του υπενθυμίσω (του Ερντογάν) ότι η Ιστανμπούλ στην πραγματικότητα είναι μια πόλη με το όνομα Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού για περισσότερα από χίλια χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 26χρονος γιος του Βενιαμίν Νετανιάχου, προκαλεί ένταση μεταξύ Ισραήλ και της Τουρκίας με προκλητικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έγραψε τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του Ερντογάν, κατηγορώντας τον για την κατοχή της Κύπρου και τη γενοκτονία των Κούρδων.

«Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».

Υπενθυμίζεται ότι η νέα λεκτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει την ώρα που οι δυο χώρες βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό.

Με πληροφορίες από sigmalive

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ