Σύλληψη δέκα αντρών στην Τανζανία με την κατηγορία πως είναι ομοφυλόφιλοι

Σύλληψη δέκα αντρών στην Τανζανία με την κατηγορία πως είναι ομοφυλόφιλοι Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη δέκα αντρών προχώρησε οι αρχές της Τανζανίας, στα νησιά της Ζανζιβάρης, καθώς η αστυνομία δέχτηκε πληροφορίες πως λάμβανε χώρα ένας γάμος δύο αντρών, αποκάλυψε η Διεθνής Αμνηστία.  

Οι συλλήψεις έγιναν σε μια παραλία, σε ένα πάρτι, το Σάββατο το βράδυ.

Οι συλλήψεις έρχονται λίγες μέρες μετά μετά τη δήλωση επιφανούς πολιτικού της περιοχής, που ζήτησε από τους πολίτες να καταγγέλλουν τους ομοφυλόφιλους στην αστυνομία. Η κυβέρνηση της χώρας αποδοκίμασε επισήμως τη δήλωση. 

«Είναι μια σοκαριστική κατάρρευση της διαβεβαίωσης από την κυβέρνηση πως κανένας άνθρωπος δε θα γίνει στόχος ή θα συλληφθεί εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού» δήλωσε ο ο Σείφ Μαγκάνγκο, αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην ανατολική Αφρική. 

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, η αστυνομία υποστήριξε ότι πέρασε χειροπέδες στους δέκα άνδρες επειδή «κάθονταν σε ζευγάρια».

Στις 29 Οκτωβρίου, ο Πολ Μακόντα, περιφερειακός επίτροπος στο Νταρ Ελ Σαλάαμ και σύμμαχος του προέδρου της χώρας ανακοίνωσε το σχέδιο του να δημιουργήσει μια «ομάδα κρούσης» με στόχο τη δίωξη ανθρώπων που πιστεύεται πως είναι ομοφυλόφιλοι.

Στις 4 Νοεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών της Τανζανίας πήρε αποστάσεις από τα σχόλια του Μακόντα κάνοντας λόγο για «προσωπικές απόψεις». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM