Υπόθεση Κασόγκι: Η Τουρκία υποπτεύεται πως οι εκτελεστές έλιωσαν το πτώμα με οξύ

Υπόθεση Κασόγκι: Η Τουρκία υποπτεύεται πως οι εκτελεστές έλιωσαν το πτώμα με οξύ Facebook Twitter
EPA
0

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, έκανε Τούρκος ανώτατος αξιωματούχος που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα Washington Post.

Έναν μήνα μετά την εκτέλεση του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου, οι επιθεωρητές που ερευνούν την υπόθεση προσανατολίζονται πλέον στο σενάριο της χρήσης οξέως για την εξαφάνιση του πτώματος του δημοσιογράφου, το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί. 

Όπως αποκάλυψε ο ανώτατος αξιωματούχος, οι αρχές «εξετάζουν σοβαρά» το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να χρησιμοποίησαν τοξικές χημικές ουσίες για να λιώσουν τη σορό του Κασόγκι. Η χημική «διάλυση» της σορού έγινε «πιθανότατα» μέσα στο προξενείο ή στην οικία του προξένου, μετά τον στραγγαλισμό και τον διαμελισμό του Κασόγκι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αρχές βρήκαν «αποδείξεις βιολογικής φύσης» στον κήπο της οικίας του προξένου, που ενισχύσουν αυτή τη θεωρία για την εξαφάνιση του πτώματος.

«Η σορός του Τζαμάλ Κασόγκι δεν χρειαζόταν ταφή», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος, ανώτατος αξιωματούχος. 

Μετά από εβδομάδες διαψεύσεων, η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε πως ο Κασόγκι σκοτώθηκε «κατά λάθος» εντός του προξενείου μετά από «καβγά που βγήκε εκτός ελέγχου». Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, εισαγγελέας του Ριάντ εκτιμούσε πως η δολοφονία του ήταν προμελετημένη. 

Σύμφωνα με την Σαουδαραβική πλευρά, μετά το «λάθος», το πτώμα του Κασόγκι δόθηκε σε ντόπιο συνεργάτη για το ξεφορτωθεί αλλά οι τουρκικές αρχές δεν έχουν πειστεί, με τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αρμόδιο εισαγγελέα να ζητούν από το Ριάντ να αποκαλύψει την ταυτότητα του συνεργάτη. 

Προς το παρόν η Σαουδική Αραβία δεν έχει ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα του Ριάντ. 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ