Τραμπ: Η υπόθεση Κασόγκι είναι η χειρότερη επιχείρηση συγκάλυψης όλων των εποχών

Τραμπ: Η υπόθεση Κασόγκι είναι η χειρότερη επιχείρηση συγκάλυψης όλων των εποχών Facebook Twitter
0

Για τη «χειρότερη επιχείρηση συγκάλυψης» όλων των εποχών έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Σαουδική Αραβία μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

«Είχαν εξ αρχής ένα πολύ κακό σχέδιο, το εκτέλεσαν πολύ άσχημα και η επιχείρηση συγκάλυψης ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

«Όποιος σκέφτηκε αυτήν την ιδέα νομίζω ότι έχει μπλέξει και θα έπρεπε να έχει μπλέξει», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε εξάλλου «πολύ σκληρό» τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα για την υπόθεση αυτή. Όπως είπε, προτού συμφωνήσει με τα συμπεράσματα του Τούρκου ομολόγου του, θέλει προηγουμένως να δει όλα τα γεγονότα.

Ο Τραμπ είπε ότι έχει στείλει στην Τουρκία τη διευθύντρια της CIA για να συζητήσει το θέμα και πρόσθεσε ότι αναμένει σύντομα μια έκθεση για την υπόθεση του Κασόγκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Anadolu

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ