Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα, ότι οι προεδρικές εκλογές της χώρας θα διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου του 2013.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις πρώτες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν έπειτα από την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν την αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ το 2009.
Στις εκλογές αυτές θα αναμετρηθούν οι σύμμαχοι του Αχμεντινετζάντ με τους πιο συντηρητικούς αντιπάλους του. Τονίζεται ότι ο νυν πρόεδρος της χώρας δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος καθώς το σύνταγμα δεν επιτρέπει το ίδιο πρόσωπο για τρίτη θητεία.
«Οι επόμενες προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.
Διεθνή /
To επόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ινδία: Αύξηση κρουσμάτων σπάνιας ασθένειας «που τρώει τον εγκέφαλο» στην πολιτεία Κεράλα

Κρυμμένη σε κοινή θέα

Oι «Μέρες» του Γιώργου Σεφέρη

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Nέο τρέιλερ για την ταινία «Anemone» - Η υπόθεση, πότε κάνει πρεμιέρα

«Ανάβω ένα κερί και γράφω στο φως του. Γονατίζω και προσεύχομαι»: Η ρουτίνα 10 μεγάλων συγγραφέων

σχόλια