ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

SpaceX: Η εντυπωσιακή θέα της Γης μέσα στο σκοτάδι του διαστήματος

SpaceX: Η εντυπωσιακή θέα της Γης από το διάστημα Facebook Twitter
Φωτ.: SpaceX / Twitter
0

Οι εικόνες της Γης από ψηλά μπορεί να είναι συνηθισμένες, αλλά λίγες είναι αυτές που έχουν τέτοια απόσταση ώστε να αποτυπώνουν τον πλανήτη μέσα στο απέραντο διάστημα, όπως ένα πρόσφατο βίντεο της SpaceX.

Συγκεκριμένα, η SpaceX δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τη Γη σε αρκετή απόσταση να περιστρέφεται μέσα στο σκοτάδι του διαστήματος. Όπως φαίνεται, παρά την απόσταση, ο πλανήτης μας διακρίνεται με λεπτομέρεια: τα σύννεφα, η στεριά αλλά και οι ωκεανοί.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ κατέγραψε το εν λόγω πλάνο στις 17 Μαρτίου από τον πύραυλό της Falcon 9 κατά τη διάρκεια αποστολής για την ανάπτυξη των δορυφόρων SES-18 και SES-19 της Northrop Grumman.
 
Αν και οι εικόνες της Γης έρχονται τακτικά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τον πλανήτη σε ύψος 250 μιλίων, οι απεικονίσεις που αποστέλλονται από αυτόν είναι συνήθως πολύ κοντινές για να δείξουν την ολότητα του πλανήτη. Το βίντεο της SpaceX παραπέμπει στις εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 17 το 1972, σε ύψος 28.000 μιλίων.

Με πληροφορίες από Design Taxi

 
Τech & Science
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Τech & Science / ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδια της να απαγορεύσει τις πωλήσεις λογισμικού προστασίας από ιούς της ρωσικής εταιρείας
NEWSROOM
 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM
Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM