Ο Τζόνι Ντεπ ζητά να καθυστερήσει η δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση

Ο Τζόνι Ντεπ ζητά να καθυστερήσει η δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση Facebook Twitter
Ο Τζόνι Ντεπ ζητά να καθυστερήσει η δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση (EPA/Αρχείο)
0

Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε αίτημα αναβολής της διεξαγωγής της δίκης για συκοφαντική δυσφήμηση, που θα γίνει τις ΗΠΑ λόγω των γυρισμάτων της ταινίας Fantastic Beasts 3.

Η πανδημία του κορωνοϊού μετατόπισε χρονικά όλα τα γυρίσματα και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ αναβλήθηκαν και όλες οι παραγωγές στο Χόλιγουντ και στο εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών και η τελευταία ταινία των Fantastic Beasts (Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται 3), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ντεπ.

Τα γυρίσματα μετατέθηκαν για τις αρχές του 2021, μία περίοδος που συμπίπτει χρονικά με τη δίκη για την αγωγή συκοφαντικής δυσφήμησης, που κατέθεσε εναντίον της πρώην σύζυγου του Άμπερ Χερντ.

Ο ηθοποιός τον Μάρτιο του 2019 μήνυσε την πρώην σύζυγό του για δυσφήμιση όταν εκείνη έγραψε μία προσωπική της εμπειρία στην Washington Post με τίτλο «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας - και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»

Αν και δεν κατονομάζει τον ίδιο τον Ντεπ, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, όπου κατατέθηκε η μήνυση και η Post έχει τα τυπογραφεία της,  οι ενάγοντες μπορούν να διεκδικήσουν αξιώσεις για δυσφήμιση σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες χωρίς καν να κατονομάζονται.

Στις 21 Αυγούστου, ο Ντεπ υπέβαλε αίτημα ζητώντας από το δικαστήριο να καθυστερήσει τη δίκη μέχρι κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2021.

«Όταν το Δικαστήριο όρισε την τρέχουσα ημερομηνία δίκης σε αυτήν την υπόθεση, ο κ. Ντεπ κατάλαβε ότι η Warner Bros. σχεδίαζε  τα γυρίσματα του «Fantastic Beasts 3» στο Λονδίνο πολύ πριν από τις 11 Ιανουαρίου 2021,» αναφέρει το αίτημα.

«Ο COVID-19 διέκοψε τα σχέδια του στούντιο, προκαλώντας επανειλημμένες αναβολές. Με τις συνθήκες στο Λονδίνο να βελτιώνονται κάπως, η Warner Bros. έχει πλέον ορίσει ένα πρόγραμμα γυρισμάτων που έρχεται σε αντίθεση με την ημερομηνία της δίκης σε αυτήν την περίπτωση».

Ο Ντεπ αναφέρει ότι ειδοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου πως το πρόγραμμα των γυρισμάτων του θα διαρκέσει από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η δίκη δε, έχει οριστεί για τις 11-28 Ιανουαρίου.

«Ο κ. Ντεπ θα έχει πιθανές επιπτώσεις/κυρώσεις για παραβίαση του συμβολαίου του σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με το χρονοδιάγραμμα που υπαγορεύει η Warner Bros. Αν και ο κ. Ντεπ είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε δίκη, αντιμετωπίζει μια αβάσιμη κατάσταση στην οποία δεν έχει έλεγχο» αναφέρει το αίτημά του.

Στην απέναντι όχθη, η πρώην σύζυγός του Άμπερ Χερντ, κατηγόρησε τον Ντεπ και την ομάδα του ότι συντονίζουν μια εκστρατεία παρενόχλησης μέσω Twitter και ενορχηστρώνουν διαδικτυακά κινήσεις σε μια προσπάθεια να την απολύσουν από την ταινία Aquaman και την εταιρία της L'Oreal, με την οποία συνεργάζεται.

Ισχυρίζεται δε, ότι υπάρχουν «δεκάδες αν όχι εκατοντάδες» λογαριασμοί Twitter που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για να βλάψουν τη φήμη της.

Η ακρόαση σχετικά με την πρόταση αναβολής που κατέθεσε ο Τζόνι Ντεπ έχει οριστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες του BBC/Billboard

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM