Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο Facebook Twitter
EPA
0

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζήτησε από δικαστήριο να μην δώσει ξανά στον πατέρα της τον ρόλο που του επέτρεψε να ελέγχει πολλά ζητήματα της προσωπικής της ζωής και της καριέρας της.

Ο Τζέιμι Σπίαρς ήταν ο νόμιμος κηδεμόνας της 38χρονης κόρης του τα τελευταία 12 χρόνια, εξαιτίας των ανησυχιών για την ψυχική υγεία της. Προσωρινά απομακρύνθηκε από αυτά τα καθήκοντα το 2019, επικαλούμενος δικά του προβλήματα υγείας. 

Τώρα, σε έγγραφο που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια αναφέρεται ότι η Μπρίτνεϊ Σπίαρς «αντιτίθεται σθεναρά» στο να ανατεθεί και πάλι η εποπτεία της στον πατέρα της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η εποπτεία θα παραταθεί μετά τις 22 Αυγούστου. Στο έγγραφο, η 38χρονη είναι υπέρ αυτού του ρόλου που αναφέρει ότι την «έσωσε από την κατάρρευση, την εκμετάλλευση και την οικονομική καταστροφή» και της έδωσε τη δυνατότητα να «ανακτήσει τη θέση της ως καλλιτέχνης παγκόσμιας κλάσης».

Παρόλα αυτά, επιθυμεί να επιβλέπει σε μόνιμη βάση τις προσωπικές της υποθέσεις η μάνατζερ της, Τζόντι Μοντγκόμερι, που είχε αναλάβει όταν αποσύρθηκε ο Τζέιμι Σπίαρς. Ο τελευταίος είχε τον έλεγχο και των οικονομικών υποθέσεων της σταρ. Όμως τώρα η τραγουδίστρια επιθυμεί να αναλάβει αυτά τα θέματα ένας «πιστοποιημένος διαχειριστής».

Ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς εκτίμησε ότι ο πατέρας της θα αντιδράσει επιθετικά στο αίτημα να κάνει στην άκρη. Αλλά το έγγραφο που κατατέθηκε αναφέρει ότι «είμαστε τώρα σε ένα σημείο στο οποίο η επιτροπεία πρέπει να αλλάξει σημαντικά, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τις σημαντικές αλλαγές στον σημερινό τρόπο ζωής της και τις δηλωμένες επιθυμίες της».

Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η Σπίαρς δεν σκοπεύει να κάνει εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον. Το τελευταίο live της έγινε τον Οκτώβριο του 2018 και στη συνέχεια ακύρωσε τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει στο Λας Βέγκας την επόμενη χρονιά, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του πατέρα της.

Από το 2008, με απόφαση δικαστηρίου, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει τον έλεγχο σε πολλές από τις αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και την καριέρα της. Η επιτροπεία επιβάλλεται συνήθως σε άτομα που δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις, όπως άτομα που έχουν άνοια ή ψυχικές ασθένειες.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο πατέρας της και ο δικηγόρος της διαχειρίζονται την περιουσία και την προσωπική ζωή της, μεταξύ άλλων περιορίζοντας τους επισκέπτες που δέχεται και επικοινωνώντας με τους γιατρούς της για τη θεραπεία της.

Η σταρ είχε αρχίσει να φέρεται απρόβλεπτα- και δημόσια- το 2007 μετά το διαζύγιό της και έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών της, τα οποία όμως επισκέπτεται τακτικά. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές σε κλινικές απεξάρτησης και σε ψυχιατρική κλινική.

Στο μεταξύ, από το 2009 οι φαν της κάνουν καμπάνια, πιστεύοντας ότι πρέπει να σώσουν τη σταρ. Όταν έγινε η προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, τον προηγούμενο μήνα, κάποιοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, ενώ μια διαδικτυακή αίτηση για την «απελευθέρωση» της Σπίαρς συγκέντρωσε πάνω από 100.000 υπογραφές.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM
Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM
Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Πολιτισμός / Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Η μεγάλη έκθεση The 90s: Art and Fashion στην Tate Britain, σε επιμέλεια του πρώην αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, φέρνει στο ίδιο πεδίο την τέχνη, τη μόδα και την κουλτούρα των κλαμπ, επιχειρώντας μια νέα ανάγνωση της δεκαετίας πέρα από το απλουστευτικό αφήγημα της Cool Britannia.
THE LIFO TEAM
Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Πολιτισμός / Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Το "STORM I & II", η νέα συνεργασία του Yung Lean με το GENER8ION, είναι ένα επτάλεπτο μουσικό φιλμ του Ρομέν Γαβρά, σε ένα δυστοπικό σχολείο του 2034, όπου η αγορίστικη βία, η χορογραφία και η κινηματογραφική ένταση γίνονται ένα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Πολιτισμός / Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Με κοινή ανάρτηση στο Instagram, η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter ανακοίνωσαν ότι το «Bring Your Love» θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου, λίγες ημέρες μετά την κοινή τους εμφάνιση στο Coachella και ενόψει του νέου άλμπουμ της Μαντόνα, Confessions II.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ: «Τα αστεία είναι αστεία»

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ

Τιμώμενος στο 51ο Chaplin Award Gala στη Νέα Υόρκη, ο Τζορτζ Κλούνεϊ καταδίκασε την πολιτική βία μετά την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά υπερασπίστηκε τον Τζίμι Κίμελ απέναντι στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να απολυθεί από το ABC.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM