Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο Facebook Twitter
EPA
0

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζήτησε από δικαστήριο να μην δώσει ξανά στον πατέρα της τον ρόλο που του επέτρεψε να ελέγχει πολλά ζητήματα της προσωπικής της ζωής και της καριέρας της.

Ο Τζέιμι Σπίαρς ήταν ο νόμιμος κηδεμόνας της 38χρονης κόρης του τα τελευταία 12 χρόνια, εξαιτίας των ανησυχιών για την ψυχική υγεία της. Προσωρινά απομακρύνθηκε από αυτά τα καθήκοντα το 2019, επικαλούμενος δικά του προβλήματα υγείας. 

Τώρα, σε έγγραφο που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια αναφέρεται ότι η Μπρίτνεϊ Σπίαρς «αντιτίθεται σθεναρά» στο να ανατεθεί και πάλι η εποπτεία της στον πατέρα της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η εποπτεία θα παραταθεί μετά τις 22 Αυγούστου. Στο έγγραφο, η 38χρονη είναι υπέρ αυτού του ρόλου που αναφέρει ότι την «έσωσε από την κατάρρευση, την εκμετάλλευση και την οικονομική καταστροφή» και της έδωσε τη δυνατότητα να «ανακτήσει τη θέση της ως καλλιτέχνης παγκόσμιας κλάσης».

Παρόλα αυτά, επιθυμεί να επιβλέπει σε μόνιμη βάση τις προσωπικές της υποθέσεις η μάνατζερ της, Τζόντι Μοντγκόμερι, που είχε αναλάβει όταν αποσύρθηκε ο Τζέιμι Σπίαρς. Ο τελευταίος είχε τον έλεγχο και των οικονομικών υποθέσεων της σταρ. Όμως τώρα η τραγουδίστρια επιθυμεί να αναλάβει αυτά τα θέματα ένας «πιστοποιημένος διαχειριστής».

Ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς εκτίμησε ότι ο πατέρας της θα αντιδράσει επιθετικά στο αίτημα να κάνει στην άκρη. Αλλά το έγγραφο που κατατέθηκε αναφέρει ότι «είμαστε τώρα σε ένα σημείο στο οποίο η επιτροπεία πρέπει να αλλάξει σημαντικά, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τις σημαντικές αλλαγές στον σημερινό τρόπο ζωής της και τις δηλωμένες επιθυμίες της».

Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η Σπίαρς δεν σκοπεύει να κάνει εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον. Το τελευταίο live της έγινε τον Οκτώβριο του 2018 και στη συνέχεια ακύρωσε τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει στο Λας Βέγκας την επόμενη χρονιά, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του πατέρα της.

Από το 2008, με απόφαση δικαστηρίου, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει τον έλεγχο σε πολλές από τις αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και την καριέρα της. Η επιτροπεία επιβάλλεται συνήθως σε άτομα που δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις, όπως άτομα που έχουν άνοια ή ψυχικές ασθένειες.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο πατέρας της και ο δικηγόρος της διαχειρίζονται την περιουσία και την προσωπική ζωή της, μεταξύ άλλων περιορίζοντας τους επισκέπτες που δέχεται και επικοινωνώντας με τους γιατρούς της για τη θεραπεία της.

Η σταρ είχε αρχίσει να φέρεται απρόβλεπτα- και δημόσια- το 2007 μετά το διαζύγιό της και έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών της, τα οποία όμως επισκέπτεται τακτικά. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές σε κλινικές απεξάρτησης και σε ψυχιατρική κλινική.

Στο μεταξύ, από το 2009 οι φαν της κάνουν καμπάνια, πιστεύοντας ότι πρέπει να σώσουν τη σταρ. Όταν έγινε η προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, τον προηγούμενο μήνα, κάποιοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, ενώ μια διαδικτυακή αίτηση για την «απελευθέρωση» της Σπίαρς συγκέντρωσε πάνω από 100.000 υπογραφές.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM