Απεργία της ΓΣΕΕ

Ο Κανιε Γουέστ ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ - Ο Έλον Μασκ τον στηρίζει

Ο Κανιε Γουέστ ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ - Ο Έλον Μασκ τον στηρίζει Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός ράπερ και μουσικός παραγωγός Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

«Τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την υπόσχεση της Αμερικής με το να εμπιστευθούμε τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και χτίζοντας το μέλλον μας. Θα κατέβω για πρόεδρος των ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter. τα ξημερώματα, ο πολυεκατομμυριούχος σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, κλείνοντας την ανάρτησή του με μια σημαία της χώρας του και το χάσταγκ #2020VISION.  

Η ανάρτηση έγινε στις 3:38 τα ξημερώματα και από εκείνη την στιγμή έχει συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο like και έχει αναπαραχθεί σε Retweet 323 χιλιάδες φορές. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο νοτιοαφρικανός μεγιστάνας και ιδρυτής των Space X και Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του μουσικού παραγωγού και επιχειρηματία για τον Λευκό Οίκο. «Έχεις την πλήρη υποστήριξή μου», έγραψε ο Μασκ στα σχόλια.

Ο Κανιε Γουέστ ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ - Ο Έλον Μασκ τον στηρίζει Facebook Twitter

Πρόσφατα, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και ο Γουέστ είχε αναρτήσει μια φωτογραφία που έγινε viral.

Ο κατά κόσμον Κάνιε Ομάρι Γουέστ είναι 43 ετών και κατά την διάρκεια της μουσικής του καριέρας έχει κερδίσει 21 βραβεία Grammy, με 69 υποψηφιότητες. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Γεννήθηκε στην Ατλάντα το 1977 και μεγάλωσε στο Σικάγο. Μετά το καλλιτεχνικό σχολείο Polaris Art Highschool, σπούδασε στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Σικάγο και στην Αμερικανική ακαδημία Τέχνης. Στις αρχές του 2000 ξεκίνησε να εργάζεται για την Roc-A-Fella Records, και ταυτίστηκε ως μουσικός παραγωγός με επιτυχίες καλλιτεχνών όπως ο Jay Z και η Alicia Keys. Το 2014 παντρεύτηκε την Κιμ Καρντάσιαν με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

View this post on Instagram

🔥👌🏻🔥

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

View this post on Instagram

We Got Love... #happyfathersday

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

Ο Κανιε Γουέστ ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ - Ο Έλον Μασκ τον στηρίζει Facebook Twitter

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, ο Κάνιε Γουέστ είναι ο μουσικός με την υψηλότερη αμοιβή για το 2020 και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος σελέμπριτι συνολικά, πίσω από ένα άλλο μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν, της Κάιλι, που ήταν στην κορυφή της κύριας λίστας με 590 εκατομμύρια δολάρια.

View this post on Instagram

"Famous" premiere

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

View this post on Instagram

Ye and Dre Jesus Is King Part II coming soon...

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

Ο Γουεστ, που πρόσφατα έκανε δωρεά 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια Φλόιντ- είναι στο Νο 2 με 170 εκατομμύρια δολάρια, πολύ μπροστά από τον επόμενο μουσικό, τον Έλτον Τζον.

Έχει προκαλέσει αρκετές φορές με τη στάση και τις δηλώσεις του. Το 2009, κατά την διάρκεια των μουσικών βραβείων MTV, όταν η Taylor Swift έλαβε το βραβείο καλύτερου μουσικού video clip, για το οποίο ήταν υποψήφια και η Beyonce, μεθυσμένος ο Γουέστ ανέβηκε στην σκηνή, της πήρε το μικρόφωνο από τα χέρια και είπε: «Taylor, χαίρομαι πολύ για εσένα, θα σε αφήσω να ολοκληρώσεις, αλλά η Beyonce είχε ένα από τα καλύτερα βίντεο όλων των εποχών!». Η στάση του προκάλεσε μεγάλη αντίδραση και για λίγο καιρό αποσύρθηκε από το φως της δημοσιότητας μετακομίζοντας στην Χαβάη.

 

Πολλές επικρίσεις είχε προκαλέσει και όταν υποστήριξε πως «η δουλεία ήταν επιλογή» καθώς και το 2018, όταν εξέφρασε δημοσίως την συμπάθεια του για τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Οβάλ Γραφείο φορώντας το χαρακτηριστικό, κόκκινο καπελάκι με το σύνθημα "Make America Great Again". 

View this post on Instagram

MAKE AMERICA GREAT

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

Ο Γουέστ εμπλέκεται ενεργά και στον κόσμο της σύγχρονης μόδας, έχοντας συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Nike, η Louis Vuitton, και η A. P. C. Το 2013 ξεκίνησε την συνεργασία του με την Adidas με το brand YEEZY, που παραμένει από τα πλέον αναγνωρισμένα label ένδυσης στις ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2016, λίγο πριν διακόψει απότομα μια συναυλία άρχισε να λέει ασυναρτησίες για τον Jay-Z επί σκηνής. «Jay-Z κάλεσέ με, αδερφέ. Δεν με έχεις πάρει ακόμα. Jay-Z ξέρω ότι έχεις δολοφόνους. Σε παρακαλώ μην τους στείλεις στο κεφάλι μου. Απλά μίλα μου. Μίλησέ μου σαν άνδρας». Την επόμενη ημέρα εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο UCLA με παραισθήσεις και αργότερα το περιστατικό χαρακτηρίστηκε «προσωρινή ψύχωση» λόγω αφυδάτωσης. Ωστόσο ο Γουέστ ακύρωσε 21 συναυλίες μετά από αυτό και τα έξοδα καλύφθηκαν από την ασφαλιστική του εταιρεία. Κάποιοι είχαν τότε υποθέσει ότι η ψύχωση είχε ενδεχομένως πυροδοτηθεί από την βίαιη ληστεία στο Παρίσι, όπου είχε πέσει θύμα ενόπλων μαζί με την Κιμ Καρντάσιαν. 

View this post on Instagram

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on


Σε συνέντευξη του το 2018 είχε αποκαλύψει πως είχε εθιστεί στα οπιοειδή που του είχαν γράψει αφού υπεβλήθη σε λιπαναρρόφηση. Ο εθισμός ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στην κατάρρευση του 2016. Το 2019, σε συνέντευξη του στον Ντέιβιντ Λέτερμαν είχε δηλώσει διπολικός. 

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Κάνιε Γουέστ πήγε στη λειτουργία του πάστορα Τζόελ Όστιν στο Χιούστον, μαζί με την Κιμ Καρντάσιαν και την κόρη τους Νορθ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε πως είναι «ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης που δημιούργησε ποτέ ο Θεός».

«Ξέρω πως ο Θεός με καλεί εδώ και πολύ καιρό και ο διάβολος με αποσπά εδώ και πολύ καιρό. Όταν ήμουν στα χειρότερά μου, ο Θεός ήταν εκεί μαζί μου και μου έστελνε οράματα και με ενέπνεε. Θυμάμαι να βρίσκομαι στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, μετά την ψυχική μου κατάρρευση και υπάρχει ντοκουμέντο να ζωγραφίζω μια εκκλησία και να θέλω να ξεκινήσω μια εκκλησία στη μέση του Καλαμπάσας»

Τον περασμένο Οκτώβριο, πριν την παρουσίαση του άλμπουμ του με τίτλο Jesus Is King («Ο Ιησούς είναι Βασιλιάς»), ο Γουέστ ανέφερε ότι είχε ζητήσει από όσους συνεργάζονται στον νέο του δίσκο να μην κάνουν σεξ πριν τον γάμο.

«Υπήρχαν φορές που ζήτησα από τους ανθρώπους να μην έχουν προγαμιαίες σεξουαλικές επαφές ενώ εργάζονται για τον δίσκο. Υπήρχαν φορές που πήγα σε ανθρώπους οι οποίοι δούλευαν σε άλλα πρότζεκτ και τους είπα 'μπορείς απλά να δουλέψεις και να εστιάσεις σε αυτό;'», έλεγε ο Γουέστ. «Η δουλειά μου είναι να διαδώσω το Ευαγγέλιο, να δείξω στους ανθρώπους τι έκανε ο Χριστός για μένα, (...) και έτσι δεν είμαι πλέον σκλάβος. Είμαι γιος του Θεού. Είμαι ελεύθερος».

Πολιτισμός
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM