Χάρβεϊ Γουάινστιν: Μεταφέρθηκε στη φυλακή, έπειτα από επέμβαση καρδιάς

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Μεταφέρθηκε στη φυλακή, έπειτα από επέμβαση καρδιάς Facebook Twitter
Στη φυλακή μεταφέρθηκε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Χάρβεϊ Γουάνστιν μεταφέρθηκε στη φυλακή, στο Rikers Island στη Νέα Υόρκη, έπειτα από επέμβαση καρδιάς.


Ο πρώην παντοδύναμος παραγωγός τον προηγούμενο μήνα καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου βιασμού, στη Νέα Υόρκη. Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Γουάινστιν ένιωσε πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκε stent, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.


Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 11 Μαρτίου. Είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη έως και 25 ετών, για την καταδίκη του για περιστατικά που αφορούν δύο γυναίκες. Οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν έφεση.


Γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν, αλλά και επικριτές του, είχαν εκφράσει την ενόχλησή τους για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να φυλακιστεί. Οι δικηγόροι του τόνισαν ότι ήταν απόφαση των αρμόδιων αρχών, όπως και ότι το νοσοκομείο «ήταν το κατάλληλο μέρος για έναν 67χρονο με πλειάδα ασθενειών, που από τη χρήση «πι» έφτασε στη χρήση αμαξιδίου».


Πέρα από την καταδίκη στη Νέα Υόρκη, ο Γουάινστιν είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και στο Λος Άντζελες, για την επίθεση σε δύο γυναίκες το 2013, ενώ κι άλλες υποθέσεις είναι υπό εξέταση. Τον Δεκέμβριο του 2019 οι δικηγόροι ανέφεραν ότι κατέληξαν σε συμφωνία 25 εκατομμυρίων με κάποιες από τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει. Συνολικά, τουλάχιστον 80 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς υπήρξε παραγραφή.

Με πληροφορίες από το BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM