Η Μέγκαν Μαρκλ απουσίαζε το απόγευμα της Δευτέρας από τις συζητήσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Κάρολο και τους γιους του, πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, για το μέλλον του ζευγαριού στον Καναδά. 

 

Αν και οι αρχικοί σχεδιασμοί, προέβλεπαν την τηλεφωνική συμμετοχή της από την άλλη άκρη του Ατλαντικού με βιντεοκλήση, οι υπεύθυνοι του παλατιού φοβήθηκαν πως η τηλεδιάσκεψη θα μπορούσε εύκολα να υποκλαπεί με αποτέλεσμα να καταγραφεί από κάποιον τρίτο και να διαρρεύσει.

 

Ο εκπρόσωπος του ζευγαριού στο παλάτι του Κένσιγκτον διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες περί αποκλεισμού της Μαρκλ από τις οικογενειακές συζητήσεις: «Τελικά ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ αποφάσισαν πως δεν ήταν απαραίτητο για την Δούκισσα να λάβει μέρος», ήταν η λιτή απάντησή του.  

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελισάβετ μετά τον πρώτο γύρo διαβουλεύσεων, θίγει σαφώς το οικονομικό ζήτημα την ίδια ώρα που το πριγκιπικό ζευγάρι κατοχυρώνει εμπορικά σήματα για το φιλανθρωπικό του εγχείρημα και η Μέγκαν Μαρκλ έχει κλείσει την πρώτη της συμφωνία με την Disney. 

 

Τι λέει ο Καναδάς για τα έξοδα ασφάλειας

 

Εκτός από το ζήτημα της οικονομικής ανεξαρτησίας όμως και τα εισοδήματα εκατομμυρίων λιρών που εισέπραττε κάθε χρόνο η οικογένεια από την επιχορήγηση της Ελισάβετ και την αντίστοιχη του Πρίγκιπα Καρόλου, ένα έλα σοβαρό οικονομικό θέμα είναι και η πανάκριβη, 24ωρη προστασία τους όπου κι αν βρίσκονται. 

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Global News, ο Τρουντό είπε πως πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις για την κάλυψη των εξόδων αυτών, που μέχρι σήμερα χρηματοδοτείται από τα δημόσια ταμεία της Βρετανίας. «Πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις από την βασιλική οικογένεια, τον Δούκα και την Δούκισσα του Σάσσεξ, σχετικά με το επίπεδο εμπλοκής που θα επιλέξουν να έχουν», είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά. «Προφανώς υποστηρίζουμε τις επιθυμίες τους αλλά έχουμε και ευθύνες», πρόσθεσε. 

 

Παραδοσιακά ο Καναδάς καλύπτει τα έξοδα ασφαλείας όταν το ζευγάρι κάνει επίσημο ταξίδι στην χώρα αλλά μια πιο μόνιμη κατάσταση θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα κοστοβόρα για τον Καναδά. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι Καναδοί είναι πολύ υποστηρικτικοί με την προοπτική των γαλαζοαίματων εδώ, αλλά για το πως αυτό θα εξελιχθεί και τι είδους έξοδα συνεπάγεται, είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν πολύ», είπε ο Τρουντό, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει ένα γενικό αίσθημα αποδοχής του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ.

 

«Δεν είμαστε σίγουροι ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις», λέει ο Τρουντό εκτιμώντας πως ο Χάρι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με το Παλάτι. Μέχρι στιγμής η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί σε κανένα επίπεδο, σχετικά με την ζωή του Χάρι, της Μέγκαν και του Άρτσι στον Καναδά. 

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανικής Κολομβίας, Τζον Χόργκαν ανακοίνωσε πως το ζήτημα των εξόδων για την παραμονή του Δούκα, της Δούκισσας και του γιου τους στον Καναδά, συζητήθηκε με τον Τρουντό σε μία συνάντηση της Δευτέρας. «Ποιος θα πληρώσει για αυτό; Δεν το έχω σκεφτεί πολύ αλλά είμαι σίγουρος πως έχουν ήδη αρχίσει οι προεργασίες για αυτό. Θα έχω περισσότερες ιδέες, αν τελικά μετακομίσουν εδώ», είπε ο Χόργκαν.

 

«Είμαι ενθουσιασμένος όπως όλοι για τον Χάρι, την Μέγκαν και τον Άρτσι που πέρασαν τις διακοπές τους (σ.σ διάρκειας έξι εβδομάδων) στη Βρετανική Κολομβία. Αν θέλουν να μείνουν εδώ και να "ριζώσουν" είμαι σίγουρος πως θα μπορούσα να βρω κάτι για τον Χάρι. Και η βιομηχανία του κινηματογράφου ανθεί στην Βρετανική Κολομβία σίγουρα η Μέγκαν θα μπορούσε να επιστρέψει - ίσως στο Riverdale».


Η Μαρκλ είχε ζήσει και παλιότερα στο Τορόντο, όσο ακόμα εργαζόταν ως ηθοποιός, πρωταγωνιστώντας στις εφτά πρώτες σεζόν της σειράς Suits, πριν αποχωρήσει εν όψει του γάμου τους με τον πρίγκιπα Χάρι.