Γιατί η Μέγκαν δεν συμμετείχε στη συζήτηση με την Ελισάβετ: Η επίσημη απάντηση και οι πληροφορίες

Γιατί η Μέγκαν δεν συμμετείχε στη συζήτηση με την Ελισάβετ: Η επίσημη απάντηση και οι πληροφορίες Facebook Twitter
EPA
0

Η Μέγκαν Μαρκλ απουσίαζε το απόγευμα της Δευτέρας από τις συζητήσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Κάρολο και τους γιους του, πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, για το μέλλον του ζευγαριού στον Καναδά. 

Αν και οι αρχικοί σχεδιασμοί, προέβλεπαν την τηλεφωνική συμμετοχή της από την άλλη άκρη του Ατλαντικού με βιντεοκλήση, οι υπεύθυνοι του παλατιού φοβήθηκαν πως η τηλεδιάσκεψη θα μπορούσε εύκολα να υποκλαπεί με αποτέλεσμα να καταγραφεί από κάποιον τρίτο και να διαρρεύσει.

Ο εκπρόσωπος του ζευγαριού στο παλάτι του Κένσιγκτον διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες περί αποκλεισμού της Μαρκλ από τις οικογενειακές συζητήσεις: «Τελικά ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ αποφάσισαν πως δεν ήταν απαραίτητο για την Δούκισσα να λάβει μέρος», ήταν η λιτή απάντησή του.  

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελισάβετ μετά τον πρώτο γύρo διαβουλεύσεων, θίγει σαφώς το οικονομικό ζήτημα την ίδια ώρα που το πριγκιπικό ζευγάρι κατοχυρώνει εμπορικά σήματα για το φιλανθρωπικό του εγχείρημα και η Μέγκαν Μαρκλ έχει κλείσει την πρώτη της συμφωνία με την Disney. 

Τι λέει ο Καναδάς για τα έξοδα ασφάλειας

Εκτός από το ζήτημα της οικονομικής ανεξαρτησίας όμως και τα εισοδήματα εκατομμυρίων λιρών που εισέπραττε κάθε χρόνο η οικογένεια από την επιχορήγηση της Ελισάβετ και την αντίστοιχη του Πρίγκιπα Καρόλου, ένα έλα σοβαρό οικονομικό θέμα είναι και η πανάκριβη, 24ωρη προστασία τους όπου κι αν βρίσκονται. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Global News, ο Τρουντό είπε πως πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις για την κάλυψη των εξόδων αυτών, που μέχρι σήμερα χρηματοδοτείται από τα δημόσια ταμεία της Βρετανίας. «Πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις από την βασιλική οικογένεια, τον Δούκα και την Δούκισσα του Σάσσεξ, σχετικά με το επίπεδο εμπλοκής που θα επιλέξουν να έχουν», είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά. «Προφανώς υποστηρίζουμε τις επιθυμίες τους αλλά έχουμε και ευθύνες», πρόσθεσε. 

Παραδοσιακά ο Καναδάς καλύπτει τα έξοδα ασφαλείας όταν το ζευγάρι κάνει επίσημο ταξίδι στην χώρα αλλά μια πιο μόνιμη κατάσταση θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα κοστοβόρα για τον Καναδά. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι Καναδοί είναι πολύ υποστηρικτικοί με την προοπτική των γαλαζοαίματων εδώ, αλλά για το πως αυτό θα εξελιχθεί και τι είδους έξοδα συνεπάγεται, είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν πολύ», είπε ο Τρουντό, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει ένα γενικό αίσθημα αποδοχής του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ.

«Δεν είμαστε σίγουροι ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις», λέει ο Τρουντό εκτιμώντας πως ο Χάρι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με το Παλάτι. Μέχρι στιγμής η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί σε κανένα επίπεδο, σχετικά με την ζωή του Χάρι, της Μέγκαν και του Άρτσι στον Καναδά. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανικής Κολομβίας, Τζον Χόργκαν ανακοίνωσε πως το ζήτημα των εξόδων για την παραμονή του Δούκα, της Δούκισσας και του γιου τους στον Καναδά, συζητήθηκε με τον Τρουντό σε μία συνάντηση της Δευτέρας. «Ποιος θα πληρώσει για αυτό; Δεν το έχω σκεφτεί πολύ αλλά είμαι σίγουρος πως έχουν ήδη αρχίσει οι προεργασίες για αυτό. Θα έχω περισσότερες ιδέες, αν τελικά μετακομίσουν εδώ», είπε ο Χόργκαν.

«Είμαι ενθουσιασμένος όπως όλοι για τον Χάρι, την Μέγκαν και τον Άρτσι που πέρασαν τις διακοπές τους (σ.σ διάρκειας έξι εβδομάδων) στη Βρετανική Κολομβία. Αν θέλουν να μείνουν εδώ και να "ριζώσουν" είμαι σίγουρος πως θα μπορούσα να βρω κάτι για τον Χάρι. Και η βιομηχανία του κινηματογράφου ανθεί στην Βρετανική Κολομβία σίγουρα η Μέγκαν θα μπορούσε να επιστρέψει - ίσως στο Riverdale».


Η Μαρκλ είχε ζήσει και παλιότερα στο Τορόντο, όσο ακόμα εργαζόταν ως ηθοποιός, πρωταγωνιστώντας στις εφτά πρώτες σεζόν της σειράς Suits, πριν αποχωρήσει εν όψει του γάμου τους με τον πρίγκιπα Χάρι.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM