Την άποψη πως η ζωή του Χάρβει Γουάινστιν έχει καταστραφεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης εξέφρασε η δικηγόρος του παραγωγού. 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γκέιλ Κινγκ και στο CBS η Ντόνα Ροτούνο, δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάιντσιν, ανέφερε πως ο πελάτης της «θα πληρώσει το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα» ανεξάρτητα από την απόφαση της δίκης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί του χρόνου. «Ολόκληρη η ζωή του διαλύθηκε, ανατράπηκε, καταστράφηκε» είπε η Ροτούνο. «Και είτε αυτό οφείλεται σε δικές του πράξεις, είτε σε πράξεις άλλων, το γεγονός δεν αλλάζει» υποστήριξε η δικηγόρος του διάσημου παραγωγού συμπληρώνοντας πως ακόμα και αν η δικαστική περιπέτεια λήξει με την αθώωσή του ο Χάρβει Γουάινστιν δεν θα είναι ο ίδιος ξανά. 

 

Η Ντόνα Ροτούνο ρωτήθηκε και για το κίνημα #MeToo το οποίο αναπτύχθηκε μετά τις κατηγορίες ενάντια στον Χάρβεϊ Γουάιντσιν. «Πιστεύω πως με πολλούς τρόπους, υπάρχουν θετικά στοιχεία στο #MeToo» ανέφερε η δικηγόρος του διάσημου παραγωγού τονίζοντας ωστόσο πως το κίνημα επιτρέπει στο «δικαστήριο» της κοινής γνώμης να αναλαμβάνει την αφήγηση. Ακόμα, η Ντόνα Ροτούνο ανέφερε ότι ο πελάτης της δεν είναι βιαστής και εξέφρασε την άποψη ότι θα αθωωθεί για τις δύο κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση για τις οποίες θα δικαστεί του χρόνου. 

 

 

 

«Δεν είμαι εδώ για να πω πως δεν είναι ένοχος για τις αμαρτίες του. Δεν θα υποστηρίξω καθόλου κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις αμαρτίες και στις εγκληματικές πράξεις, και δεν πιστεύω πως είναι βιαστής», είπε η δικηγόρος του Γουάινστιν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα νέο βιβλίο έκανε λόγο για το πώς οι αποκαλύψεις της Γκουίνεθ Πάλτροου βοήθησαν στο να έρθει στο φως η υπόθεση

 

Ο Γουάινστιν έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ενώ αρνείται πως υπήρξε μη συναινετικό σεξ ανάμεσα σε εκείνον και τα φερόμενο ως θύματα.