Γκουίνεθ Πάλτροου: Πώς η ηθοποιός συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Γουάνστιν

Γκουίνεθ Πάλτροου: Πώς η ηθοποιός συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Γουάνστιν Facebook Twitter
EPA
1

Στον ρόλο της Γκουίνεθ Πάλτροου στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Γουάινστιν, που συγκλόνισε το Χόλιγουντ και πυροδότησε ένα ολόκληρο κίνημα, αναφέρθηκαν οι δημοσιογράφοι των NY Times

Συγκεκριμένα, οι αναφορές για την Πάλτροου συμπεριλαμβάνονται σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement» από τις Jodi Kantor και Megan Twohey, δημοσιογράφους των NY Times που το ρεπορτάζ τους, στις 05 Οκτωβρίου του 2017, προκάλεσε την πτώση του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Στο βιβλίο αναφέρεται ότι η μαρτυρία της Πάλτροου, αν και η ηθοποιός φοβήθηκε τη συμπερίληψή της στα επίσημα πρακτικά, υπήρξε μία από τις πρώτες, κρίσιμες πηγές καθώς η Πάλτροου μοιράστηκε τη δική της εμπειρία για τη σεξουαλική παρενόχληση ενώ προσπάθησε να επιστρατεύσει και άλλες ηθοποιούς για να μιλήσουν. 

Σε τηλεοπτική τους εμφάνιση οι Kantor και Twohey ανέφεραν μεταξύ άλλων πως η Πάλτροου υπήρξε μία από της πρώτες ηθοποιούς που «σήκωσαν το τηλέφωνο» και ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει στις έρευνες «ακόμα και όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εμφανίστηκε στο σπίτι της νωρίς κατά τη διάρκεια ενός πάρτι και εκείνη αναγκάστηκε να κρυφτεί στο μπάνιο». 

Η Πάλτροου έχει λάβει μέρος σε πολλές ταινίες παραγωγός των οποίων ήταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ανάμεσα στις οποίες και το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ». Σύμφωνα με τις δύο δημοσιογράφους η Πάλτροου ανέφερε: «Ήμουν παιδί, είχα υπογράψει, ήμουν τρομοκρατημένη». Όταν o Μπραντ Πιτ, τότε σύντροφος της Πάλτροου, απείλησε τον Γουάινστιν η Πάλτροου φοβήθηκε πως εκείνη θα απολυθεί. 

Τι αναφέρει η πλευρά του Γουάινστιν

 

Ο Γουάινστιν, που σύντομα θα δικαστεί με τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης, αρνείται οποιαδήποτε μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα. Σε δήλωσή τους στο Deadline οι εκπρόσωποι του Γουάινστιν αμφισβητούν ότι η Πάλτροου κινδύνευσε να χάσει τη δουλειά της. 

«Η Γκουίνεθ Πάλτροου προέρχεται από μία γαλαζοαίματη οικογένεια του Χόλιγουντ. Ο πατέρας της ήταν κορυφαίος παραγωγός, η μητέρα της διάσημη ηθοποιός, ο νονός της είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Δεν χρειάστηκε να κάνει ταινίες με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ήθελε να κάνει ταινίες μαζί του. Κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις και έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός για σχεδόν μία δεκαετία με τον Γουάινστιν» ανέφεραν στη δήλωση υπογραμμίζοντας πως η άποψη της Πάλτροου για κίνδυνο απώλειας της δουλειάς της είναι αδικαιολόγητη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM
«Φάρμα»: Τα ζώα «ζωντανεύουν» μέσα από τη Νεοελληνική Γλυπτική στην Εθνική Γλυπτοθήκη

Πολιτισμός / «Φάρμα»: Τα ζώα της συλλογής της Εθνικής Γλυπτοθήκης αποκτούν μόνιμη έκθεση

Ένα πιο σπάνιο, αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα της Γλυπτικής, όχι μόνο μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση, αλλά και μέσα από το ύφος του κάθε καλλιτέχνη, άλλοτε έντονα ρεαλιστικό και άλλοτε λιτό και αφαιρετικό, από τη δεκαετία του 1940 έως και τη δεκαετία του 1970.
ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥΡΚΑΚΟΥ
Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η προκλητική δημιουργία του Λούκα Γκουντανίνο «After the Hunt», ο Χρυσός Φοίνικας του Παναχί, το «Good Fortune», το «Black Phone 2» και 4 ακόμα ταινίες στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Πολιτισμός / Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Ο οίκος Vivienne Westwood υπερασπίστηκε την παρουσία του στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ευκαιρία πολιτισμικού διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης»
LIFO NEWSROOM
«Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

Πολιτισμός / «Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

«Τα διακυβεύματα ήταν τεράστια. Όλοι ήμασταν σε ένταση. Είχαμε ξοδέψει πέντε χρόνια και 200 εκατομμύρια δολάρια» - Ο παραγωγός του «Τιτανικού» γράφει για την εποχή δημιουργίας της ταινίας που «έσπασε» ταμεία και απέσπασε 11 βραβεία Όσκαρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν ο φαρισαϊσμός τρέχει από τα μπατζάκια. Ο άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη τον Ουάϊνστάϊν παρά μόνο για να πάρειτο Όσκαρ (σίγουρα ανάμεσα στις πιο wtf στιγμές της τελευταίας 25ετίας) επιλέγει να ξεσηκώσει το σύμπαν, χωρίς όμως να συμπεριληφθεί επωνύμως στις μηνύτριες, όταν πλέον έχει γίνει ζάμπλουτη κι ανεξάρτητη επαγγελματίας από τα κινηματογραφικά χάρις στο Goop ώστε να μην διακινδυνεύει προσωπικά. Από την άλλη, εντελώς βολικά, ο δικαιωματισμός του #metoo ξεχνάει σκοπίμως την συμβολή της επειδή η καπιταλιστική εκμετάλλευση των αδαών του Goop της, μαζί με το "γαλαζοαίματο" περιβάλλον της από κούνια και την κάψα για τόνωση των γλουτιαίων της προς άγραν εκάστοτε συντρόφου, αποτελούν φτου τζηζ κακά για την αριστερόστροφη φεμινιστική κουλτούρα που επιδεικνύει ως παράσημο στο μανίκι του. Δεν συνάδουν. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις...Βρώμικος κόσμος, διαβολικά πλασμένος.