#MeToo: H Άσλεϊ Τζαντ δεν είναι μέρος του συμβιβασμού με τον Γουάινστιν

#MeToo: H Άσλεϊ Τζαντ δεν είναι μέρος του συμβιβασμού με τον Γουάινστιν Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Άσλει Τζαντ δεν είναι ανάμεσα στις γυναίκες που προχώρησαν σε συμβιβασμό με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων, σχετικά με τις καταγγελίες τους για σεξουαλικές επιθέσεις. 

Η Τζαντ έκανε γνωστό πως επιμένει στην αγωγή της κατά του παραγωγού. Η Τζαντ μήνυσε πέρυσι τον Γουάινστιν για δυσφήμηση, κατηγορώντας τον πως υπονόμευσε την καριέρα της αφότου εκείνη είχε απορρίψει τις σεξουαλικές προτάσεις του κινηματογραφικού παραγωγού τη δεκαετία του 1990. 

Ο συμβιβασμός έγινε γνωστός την Πέμπτη και η Τζαντ έκανε γνωστό μέσω Twitter πως δεν είναι ανάμεσα στις γυναίκες που ήρθαν σε συμφωνία με τον Γουαϊνστίν. «Η αγωγή μου ισχύει και σκοπεύω να τον πάω σε δίκη», έγραψε η ηθοποιός και ξεκαθάρισε πως δεν «συμμετέχει σε κανέναν συμβιβασμό»

Η Τζαντ ήταν από τις πρώτες γυναίκες του Χόλιγουντ που προχώρησαν σε καταγγελίες για τη σεξουαλική συμπεριφορά του παραγωγού. Έκτοτε, πάνω από 80 γυναίκες έχουν προχωρήσει σε ανάλογες καταγγελίες οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν κατηγορίες για παρενόχληση ή ακόμα και βιασμούς Ο Γουάινστιν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε «μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν κάποιες από αυτές τις γυναίκες ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως προχώρησαν σε συμβιβασμό έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν από ασφαλιστικές εταιρείες και όχι από την τσέπη του Γουάινστιν. Τα 14 εκατομμύρια αφορούν τις αμοιβές των δικηγόρων του Γουάινστιν ενώ τα 30 εκατομμύρια θα δοθούν στα θύματα που προχώρησαν στις καταγγελίες. 

Οι καταγγελίες κατά του Γουάινστιν ήταν αυτές που γέννησαν το κίνημα #MeToo και πυροδότησαν μεγάλη συζήτηση για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες, εδικά σε κλάδους όπως ο κινηματογράφος. 


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Πολιτισμός / Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Στο Venezuelan Youth, η Silvana Trevale φωτογραφίζει παιδιά και εφήβους στη Βενεζουέλα μακριά από τα συνηθισμένα κλισέ της κρίσης: μέσα στην ομορφιά, την αγωνία, την πρόωρη ενηλικίωση και την επιθυμία μιας γενιάς να μη χαθεί.
THE LIFO TEAM
Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Πολιτισμός / Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο House of Nisaba του Moderna Museet, ο Soufiane Ababri επιστρέφει στο προσκήνιο με μια ζωγραφική φτιαγμένη από κρεβάτια, χρωματιστά μολύβια, queer σώματα, ανδρική ευαλωτότητα και μετα-αποικιακή μνήμη.
THE LIFO TEAM
Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Πολιτισμός / Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Στο νέο μυθιστόρημα της Meena Kandasamy, μια γυναίκα βλέπει το πρόσωπό της να κυκλοφορεί σε ένα ψεύτικο sex tape. Το Fieldwork as a Sex Object μιλά για deepfakes, online διαπόμπευση και τη μισογυνική βία της ψηφιακής εποχής.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Ο Γουίλεμ Νταφόε συμμετέχει στις 24 Ιουνίου, στο SNF Nostos 2026, σε σκηνική ανάγνωση του «Εχθρού του Λαού» του Ίψεν, ενός έργου για την αλήθεια που γίνεται απειλή όταν συγκρούεται με την εξουσία, το χρήμα και την κοινή γνώμη.
THE LIFO TEAM
Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Πολιτισμός / Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Με αφορμή την επανακυκλοφορία σπάνιων εικόνων από τη φωτογράφηση της Vogue στη Villa Ponti, ξανανοίγει η ιστορία της εντυπωσιακής συλλογής έργων του Φράνσις Μπέικον που είχαν η Σοφία Λόρεν και ο Κάρλο Πόντι: ένα σπίτι όπου το ιταλικό glamour, η οικογένεια, η αγορά τέχνης και τα παραμορφωμένα σώματα του Μπέικον έζησαν για λίγο μαζί.
THE LIFO TEAM
Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Πολιτισμός / Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Ύστερα από 40 χρόνια ερευνών, καθυστερήσεων και ανατροπών, το ιδιωτικό υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ άνοιξε ξανά στο Παλάτι των Βερσαλλιών, ανακατασκευασμένο σχεδόν από το μηδέν.
THE LIFO TEAM
Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Πολιτισμός / Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Στα 27 του, ο Panayotis Pascot γεμίζει θέατρα στη Γαλλία, έχει γράψει best seller για την κατάθλιψη, την οικογένεια και την ομοφυλοφιλία του, και ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του one-man show στην Όπερα Γκαρνιέ.
THE LIFO TEAM
Ο σκηνοθέτης του Cinema Paradiso τιμάται στην Ταορμίνα για τον «βασιλιά του κασμίρ»

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του Cinema Paradiso τιμάται στην Ταορμίνα για τον «βασιλιά του κασμίρ»

Από το Cinema Paradiso στον «βασιλιά του κασμίρ»: ο Τζουζέπε Τορνατόρε τιμάται στην Ταορμίνα για την ταινία του πάνω στον Μπρουνέλο Κουτσινέλι και τον ιταλικό μύθο της πολυτέλειας με ανθρώπινο πρόσωπο.
THE LIFO TEAM