Χάρβεϊ Γουάινστιν: Συμβιβασμός 44 εκατ. δολαρίων με γυναίκες που κατήγγειλαν παρενόχληση

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Συμβιβασμός 44 εκατ. δολαρίων με γυναίκες που κατήγγειλαν παρενόχληση Facebook Twitter
EPA
0

Σε συμβιβασμό αποζημίωσης ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων ήρθε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, με γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal και του Associated Press.

Περισσότερες από 15 συλλογικές αγωγές και μηνύσεις είχαν υποβληθεί σε βάρος του Γουάινστιν και της εταιρείας παραγωγής του Weinstein & Co για κακομεταχείριση, παρενόχληση και απρεπή συμπεριφορά. Ο διακανονισμός θα καλύψει αρκετά από αυτά, μεταξύ των οποίων και μία ομαδική μήνυση από γυναίκες που είχαν καταγγείλει τις πράξεις του στο παρελθόν. 

Από την πλευρά του, ο Γουάινστιν αρνείται ότι έχει κακοποιήσει ή παρενοχλήσει σεξουαλικά τις δεκάδες γυναίκες που τον κατηγορούν. Τον Ιούνιο, ο πρώην παραγωγός θα δικαστεί στη Νέα Υόρκη για βιασμό δύο γυναικών. Ανάμεσα πάντως στις αγωγές που φαίνεται να τακτοποιεί ο συμβιβασμός είναι και η αποζημίωση των υπαλλήλων του, που τον κατηγορούν για δημιουργία «εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος». 

Μετά την έκταση που έλαβε το πρωτοφανές σκάνδαλο, η εταιρεία Weinstein Co απέλυσε τον Γουάινσταϊν και υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, ενώ ο παραγωγός αποβλήθηκε και από την Ακαδημία των Όσκαρ. Οι κατηγορίες σε βάρος του 68χρονου Αμερικανού σηματοδότησαν τη γέννηση του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών, με εκατοντάδες γυναίκες να μιλούν ανοικτά για την παρενόχληση που υφίστανται στους χώρους εργασίας. 

Ο Γουάινστιν εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα παρά τη σθεναρή άρνηση του ότι προέβη σε μη συναινετικό σεξ με τις γυναίκες που τον κατηγορούν. Συνολικά πάνω από 70 γυναίκες, στην πλειονότητά τους νέες ηθοποιοί καταγγέλλουν συστηματική παρενόχληση σε βάθος δεκαετιών. 

Με πληροφορίες από Guardian, Wall Street Journal και Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM