Οργή για τον Σμόλετ και την fake η ομοφοβική επίθεση για να κερδίσει χρήματα - Σήμερα συνελήφθη

Οργή για τον Σμόλετ και την fake η ομοφοβική επίθεση για να κερδίσει χρήματα - Σήμερα συνελήφθη Facebook Twitter
Ο Τζάσι Σμόλετ, σταρ του «Empire» σκηνοθέτησε ψεύτικη ομοφοβική επίθεση εναντίον του - Εδώ στη φωτογραφία από τη σύλληψή του σήμερα
1

Από τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ είναι τώρα αντιμέτωπος με οργή, καθώς φαίνεται πως είπε ψέματα για την ομοφοβική επίθεση που κατήγγειλε πως δέχτηκε.

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι δύο άντρες τον ξυλοκόπησαν, αλλά το έκανε επειδή ήταν «δυσαρεστημένος με το μισθό του» στην σειρά Empire, σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο.

Ο Σμόλετ «εκμεταλλεύτηκε τον πόνο και τον θυμό του ρατσισμού για να προωθήσει την καριέρα του», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγο, Έντι Τζόνσον, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.

«Πώς ένα πρόσωπο που το αγκάλιασε η πόλη του Σικάγο μπόρεσε να στραφεί εναντίον της και να πλήξει κάθε πολίτη διατυπώνοντας ψευδείς καταγγελίες;. Ο Σμόλετ πλήρωσε 3.500 δολάρια για να στήσει αυτήν την επίθεση και να σύρει στη λάσπη τη φήμη της πόλης του Σικάγο μέσω αυτής της διαδικασίας. Επινόησε την ιστορία ότι δέχθηκε επίθεση», είπε ο Tζόνσον.

Λίγο νωρίτερα, μετά από κλήση των αρχών, ο Σμόλετ παραδόθηκε και συνελήφθη.

Ο 36χρονος μαύρος, ομοφυλόφιλος ηθοποιός είναι εδώ και εβδομάδες στο επίκεντρο καθώς μετά την καταγγελία για την επίθεση που υποστήριξε πως δέχτηκε, αναζωπύρωσε τη μεγάλη συζήτηση για την ομοφοβία και τον ρατσισμό. Σήμερα που αποκαλύφθηκε το φιάσκο που είχε σκηνοθετήσει, οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούσαν τη στήριξή του, καλούν σε παραδειγματική τιμωρία του καθώς με την πράξη του προσέβαλε όλα τα πραγματικά θύματα των επιθέσεων.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε επίσης ότι ο ηθοποιός πλήρωσε δύο άντρες 3.500 δολάρια για να οργανώσει την επίθεση και πως ο ίδιος είχε στη συνέχεια προκαλέσει τις γρατζουνιές και τους μώλωπες στο πρόσωπό του και στο σώμα τους μετά το περιστατικό. Το σχέδιό του ήταν τόσο καλά μελετημένο που ο ίδιος έστειλε μια ρατσιστική και ομοφοβική απειλητική επιστολή στον εαυτό του στο στούντιο του Fox στο Σικάγο, όπου γυρίζεται το σίριαλ Empire.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία είχε συλλάβει τα δύο αδέλφια, που αναγνωρίστηκαν με τη βοήθεια υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή όπου ο Σμόλετ είχε καταγγείλει ότι του είχαν επιτεθεί. Η δικηγόρος των δύο αδελφών είπε ότι οι πελάτες της γνώριζαν τον Σμόλετ, καθώς εργάζονταν με εκείνον στο Empire. Δύο ημέρες μετά, η αστυνομία άφησε ελεύθερους του δύο υπόπτους χωρίς να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο ηθοποιός παραδόθηκε στην αστυνομία το πρωί της Πέμπτης αφού κατηγορήθηκε για την υποβολή ψευδούς καταγγελίας στην αστυνομία. Αντιμετωπίζει έως και τρία χρόνια φυλάκισης και ενδέχεται να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για το  κόστος της έρευνας που προκάλεσε με την ψεύτικη καταγγελία του.

Αργότερα σήμερα έγινε γνωστό πως επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 100.000 δολαρίων στον Τζάσι Σμόλετ και πως το δικαστήριο διέταξε επίσης τον 36χρονο ηθοποιό να παραδώσει το διαβατήριό του.

Οι εταιρείες Fox Entertainment και 20th Century Fox Television εξέδωσαν δήλωση την Πέμπτη λέγοντας ότι «αξιολογούσαν την κατάσταση και εξέταζαν τις επιλογές» για το πώς θα χειριστούν το μέλλον του ηθοποιού στη σειρά.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είχε καταδικάσει αρχικά την επίθεση αν και ο ηθοποιός είχε πει πως οι δράστες του φώναζαν «εδώ είναι περιοχή Maga (Make America Great Again)» μια φράση που συνδέεται άμεσα με τους οπαδούς του.

Τώρα όμως, ο Τραμπ είναι οργισμένος «Τι γίνεται με το MAGA και τις δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων που προσβάλλατε με τα ρατσιστικά και επικίνδυνα σχόλια σας;», έγραψε στο Twitter.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο κ. Τραμπ να μην οργίζεται καθόλου. Υπάρχει το MAGA και οι δεκάδες εκατομμύρια ακολούθων του που φροντίζουν να συντηρούν τον "μύθο" τους, με πραγματικά περιστατικά ρατσιστικής βίας και λεκτικών επιθέσεων, τα οποία φυσικά δεν βλέπουν στο σύνολό τους το φως της δημοσιότητας.Ότι τι, δηλαδή; Οι οπαδοί του ζητούν συγγνώμη από τα θύματά των επιθέσεων των οργανωμένων "πολιτοφυλάκων" του; Ή η σκηνοθετημένη, κατά πώς φαίνεται, επίθεση από τον/στον Σμόλετ, ακυρώνει όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά βίας των οπαδών του; Ω, ελάτε τώρα!