Ανατροπή στην υπόθεση Σμόλετ - CNN: Πλήρωσε και ενορχήστρωσε την ρατσιστική επίθεση εις βάρος του

Ανατροπή στην υπόθεση Σμόλετ - CNN: Πλήρωσε και ενορχήστρωσε την ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Facebook Twitter
0

Δύο αστυνομικές πηγές από τις αρχές με γνώση της έρευνας, αναφέρουν στο CNN ότι πιστεύουν ότι ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ πλήρωσε δύο άνδρες για να ενορχηστρώσει την ρατσιστική επίθεση εναντίον του που κατήγγειλε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Οι άνδρες, που είναι αδέλφια, και φέρονται να είναι οι δράστες, συνελήφθησαν την Τετάρτη, αλλά απελευθερώθηκαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες την Παρασκευή ενώ η αστυνομία του Σικάγο ανέφερε την ανακάλυψη «νέων στοιχείων» και δήλωσε πως πλέον η έρευνα λαμβάνει νέα τροπή


Οι πηγές από την αστυνομία του Σικάγο ανέφεραν στο CNN ότι οι δύο άνδρες συνεργάζονται πλήρως με την επιβολή του νόμου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση είχαν μάλιστα εργαστεί ως κομπάρσοι στο σίριαλ Εmpire στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Σμόλετ ενώ κυκλοφορεί και φωτογραφία από τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα.


Ο Σμόλετ δήλωσε στις αρχές ότι στις 28 Ιανουαρίου δέχτηκε επίθεση από δύο άνδρες στο Σικάγο και πως τον γρονθοκόπησαν, του πέρασαν θηλιά στο λαιμό και τον καθύβρισαν με ομοφοβικές εκφράσεις.

 

Ανατροπή στην υπόθεση Σμόλετ - CNN: Πλήρωσε και ενορχήστρωσε την ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Facebook Twitter
Ola και Abel Osundairo, τα δύο αδέλφια π[ου συνελήφθησαν αρχικά ως δράστες της επίθεσης

Η καταγγελία του προκάλεσε τεράστια αίσθηση και κατεγράφη ως ομοφοβική επίθεση η οποία μεταδόθηκε διεθνώς με τον ηθοποιό να κάνει δηλώσεις για την τρομακτική εμπειρία του και να δέχεται στήριξη από χιλιάδες ανθρώπους.


Τώρα όμως, αν οι πηγές που μιλάνε στο CNN, αλλά και άλλα αμερικανικά μίντια, επισημοποιηθούν, θα υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή.

Μεταξύ των πληροφοριών που διακινούνται, αναφέρεται πως ο Σμόλετ είχε πληρώσει ο ίδιος τους δύο άντρες και πως μάλιστα είχε γίνει και πρόβα της επίθεσης.


Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ηθοποιού αρνούνται όλα τα νέα στοιχεία και με δήλωση ως απάντηση σε όσα αναφέρει το CNN,  λένε πως ο Σμόλετ είναι οργισμένος με αυτές τις τελευταίες εξελίξεις.


«Ως θύμα εγκλήματος μίσους που συνεργάστηκε με την αστυνομική έρευνα, ο Τζάσι Σμόλετ είναι εξοργισμένος με τις πρόσφατες αναφορές ότι οι δράστες είναι άτομα τα οποία γνώριζε», ανέφερε η δήλωση.

Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για ψεύτικες αναφορές και δηλώνουν πως ούτε οι ίδιοι, αλλά και ούτε ο πελάτης τους σκοπεύουν να απαντήσουν σε ανώνυμες πηγές, παρά μόνο σε επίσημα στοιχεία.


Ο Σμόλετ έχει δηλώσει πως είναι ομοφυλόφιλος και από το 2015 πρωταγωνιστεί Τζαμάλ στη σειρά του Fox TV "Empire".

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

Πολιτισμός / «Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

1896 επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την άμεση επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για την επιβίωσή τους.
LIFO NEWSROOM
H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

8 κυκλοφορίες προστίθενται στο πρόγραμμα των κινηματογράφων, ανάμεσά τους το spin-off του Τζον Γουίκ, μια ακόμα tour de force εμφάνιση του Νίκολας Κέιτζ και ένα crowdpleaser με τον Στιβ Κούγκαν που δύσκολα θα αφήσει μάτι στεγνό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM
Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή πάνω από 160 σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, πάνελ γύρω από επίκαιρους θεματικούς άξονες, τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, το 4ο ΦΒΧ επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης aπό τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2025.
LIFO NEWSROOM