Καρλ Λάγκερφελντ: H σιωπηλή μάχη με τον καρκίνο και το σοκ της διάγνωσης

Καρλ Λάγκερφελντ: H σιωπηλή μάχη με τον καρκίνο και το σοκ της διάγνωσης Facebook Twitter
O Karl Lagerfeld στα LVMH Prize 2018 στο Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο.(Getty Images/ Ideal Image)
0

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, πριν τον θάνατό του την Τρίτη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα η Daily Mail.

Αν και επισήμως η είδηση για το θάνατό του απλά ανέφερε σοβαρή ασθένεια, πηγή από το περιβάλλον του σχεδιαστή είπε στην βρετανική εφημερίδα πως ο 85χρονος Γερμανός σχεδιαστής έδινε εδώ και καιρό σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

«Δεν μιλούσε για την ασθένεια, αλλά το πάλευε πολύ γενναία», ανέφερε η πηγή σχετικά με το πώς ο Λάγκερφελντ διαχειριζόταν την ασθένεια.

«Ο Καρλ ήταν πολύ περήφανος για την φυσική του κατάσταση του και τον υγιεινό τρόπο ζωής του, οπότε ο καρκίνος στο πάγκρεας ήρθε σαν μεγάλο σοκ», είπε χαρακτηριστικά. 

Άλλη πηγή στο Παρίσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δήλωσε: «Η κατάσταση της υγείας του είχε εγείρει έντονες ανησυχίες εδώ και πολλές εβδομάδες. Δεν είχε εμφανιστεί σε επιδείξεις μόδας που αναμενόταν να συμμετάσχει. Ο Καρλ μπήκε στο νοσοκομείο την Δευτέρα και πέθανε το πρωί της Τρίτης». 

Η επίσημη ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δεν έκανε αναφορά στην αιτία θανάτου. 

Καρλ Λάγκερφελντ: H σιωπηλή μάχη με τον καρκίνο και το σοκ της διάγνωσης Facebook Twitter
O Karl Lagerfeld στο φινάλε του σόου της Chanel τον περασμένο Οκτώβριο (Getty Images/ Ideal Image)

Τις πρώτες φήμες σχετικά με την επιδείνωση της υγείας του πυροδότησε η απουσία του από την επίδειξη μόδας του οίκου Chanel στις 22 Ιανουαρίου για την συλλογή Άνοιξη- Καλοκαίρι 2019, καθώς παραδοσιακά συνήθιζε στο τέλος του σόου να χαιρετά τους καλεσμένους του, κάτι που ουδέποτε έχασε από τον Ιανουάριο του 1983 όταν εντάχθηκε στον διάσημο οίκο. 

«Δεν εμφανίστηκε για να χαιρετίσει το κοινό ο Λάγκερφελντ», έγραφαν σχετικά τα ρεπορτάζ σε περιοδικά μόδας και εφημερίδες, καθώς ήταν πρωτοφανές το γεγονός πως ο σχεδιαστής απουσίαζε.

Τότε η εταιρία είχε αποδώσει την απουσία του σε λόγους κούρασης, μην δίνοντας περισσότερες εξηγήσεις για την κατάσταση της υγείας του. 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών.

Η πρώτη αντίδραση για τον θάνατο του «Κάιζερ» όπως τον αποκαλούσαν ήρθε από τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH.

Ο Αρνό δήλωσε βαθύτατα λυπημένος για τον θάνατο του Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικού διευθυντή των οίκων Chanel και Fendi, κάνοντας λόγο για έναν «πολύ αγαπητό φίλο» και μια «δημιουργική ευφυΐα».

«Η μόδα και ο πολιτισμός χάνουν έναν μεγάλο εμπνευστή. Συνέβαλε για να γίνει το Παρίσι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και ο Fendi ένας από τους πιο πρωτοποριακούς ιταλικούς οίκους μόδας», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ομίλου όπου ανήκει η ιταλική φίρμα Fendi της οποίας το δημιουργικό τμήμα διηύθυνε ο Λάγκερφελντ μαζί με την Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι.

Ο Φρανσουά-Ανρί Πινό, πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering δήλωσε στο AFP: «Ένας άνθρωπος επιπέδου, ζωηρό πνεύμα, με εξευγενισμένη ευφυΐα και εξαιρετικό πολιτισμό. Λάτρης του ωραίου και απαράμιλλος μόδιστρος που μεταμόρφωσε το επάγγελμά του, τη μόδα και τον κλάδο των ειδών πολυτελείας, ανήκει σε αυτούς των οποίων η δημιουργικότητα και η προσωπικότητα θα σφραγίσουν την εποχή μας για πάντα».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως υπήρξε κάποτε νέος – 15 φωτογραφίες του Καρλ Λάγκερφελντ με λουκ διαφορετικό απ' το συνηθισμένο του
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM