Καρλ Λάγκερφελντ: H σιωπηλή μάχη με τον καρκίνο και το σοκ της διάγνωσης

Καρλ Λάγκερφελντ: H σιωπηλή μάχη με τον καρκίνο και το σοκ της διάγνωσης Facebook Twitter
O Karl Lagerfeld στα LVMH Prize 2018 στο Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο.(Getty Images/ Ideal Image)
0

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, πριν τον θάνατό του την Τρίτη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα η Daily Mail.

Αν και επισήμως η είδηση για το θάνατό του απλά ανέφερε σοβαρή ασθένεια, πηγή από το περιβάλλον του σχεδιαστή είπε στην βρετανική εφημερίδα πως ο 85χρονος Γερμανός σχεδιαστής έδινε εδώ και καιρό σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

«Δεν μιλούσε για την ασθένεια, αλλά το πάλευε πολύ γενναία», ανέφερε η πηγή σχετικά με το πώς ο Λάγκερφελντ διαχειριζόταν την ασθένεια.

«Ο Καρλ ήταν πολύ περήφανος για την φυσική του κατάσταση του και τον υγιεινό τρόπο ζωής του, οπότε ο καρκίνος στο πάγκρεας ήρθε σαν μεγάλο σοκ», είπε χαρακτηριστικά. 

Άλλη πηγή στο Παρίσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δήλωσε: «Η κατάσταση της υγείας του είχε εγείρει έντονες ανησυχίες εδώ και πολλές εβδομάδες. Δεν είχε εμφανιστεί σε επιδείξεις μόδας που αναμενόταν να συμμετάσχει. Ο Καρλ μπήκε στο νοσοκομείο την Δευτέρα και πέθανε το πρωί της Τρίτης». 

Η επίσημη ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δεν έκανε αναφορά στην αιτία θανάτου. 

Καρλ Λάγκερφελντ: H σιωπηλή μάχη με τον καρκίνο και το σοκ της διάγνωσης Facebook Twitter
O Karl Lagerfeld στο φινάλε του σόου της Chanel τον περασμένο Οκτώβριο (Getty Images/ Ideal Image)

Τις πρώτες φήμες σχετικά με την επιδείνωση της υγείας του πυροδότησε η απουσία του από την επίδειξη μόδας του οίκου Chanel στις 22 Ιανουαρίου για την συλλογή Άνοιξη- Καλοκαίρι 2019, καθώς παραδοσιακά συνήθιζε στο τέλος του σόου να χαιρετά τους καλεσμένους του, κάτι που ουδέποτε έχασε από τον Ιανουάριο του 1983 όταν εντάχθηκε στον διάσημο οίκο. 

«Δεν εμφανίστηκε για να χαιρετίσει το κοινό ο Λάγκερφελντ», έγραφαν σχετικά τα ρεπορτάζ σε περιοδικά μόδας και εφημερίδες, καθώς ήταν πρωτοφανές το γεγονός πως ο σχεδιαστής απουσίαζε.

Τότε η εταιρία είχε αποδώσει την απουσία του σε λόγους κούρασης, μην δίνοντας περισσότερες εξηγήσεις για την κατάσταση της υγείας του. 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών.

Η πρώτη αντίδραση για τον θάνατο του «Κάιζερ» όπως τον αποκαλούσαν ήρθε από τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH.

Ο Αρνό δήλωσε βαθύτατα λυπημένος για τον θάνατο του Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικού διευθυντή των οίκων Chanel και Fendi, κάνοντας λόγο για έναν «πολύ αγαπητό φίλο» και μια «δημιουργική ευφυΐα».

«Η μόδα και ο πολιτισμός χάνουν έναν μεγάλο εμπνευστή. Συνέβαλε για να γίνει το Παρίσι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και ο Fendi ένας από τους πιο πρωτοποριακούς ιταλικούς οίκους μόδας», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ομίλου όπου ανήκει η ιταλική φίρμα Fendi της οποίας το δημιουργικό τμήμα διηύθυνε ο Λάγκερφελντ μαζί με την Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι.

Ο Φρανσουά-Ανρί Πινό, πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering δήλωσε στο AFP: «Ένας άνθρωπος επιπέδου, ζωηρό πνεύμα, με εξευγενισμένη ευφυΐα και εξαιρετικό πολιτισμό. Λάτρης του ωραίου και απαράμιλλος μόδιστρος που μεταμόρφωσε το επάγγελμά του, τη μόδα και τον κλάδο των ειδών πολυτελείας, ανήκει σε αυτούς των οποίων η δημιουργικότητα και η προσωπικότητα θα σφραγίσουν την εποχή μας για πάντα».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως υπήρξε κάποτε νέος – 15 φωτογραφίες του Καρλ Λάγκερφελντ με λουκ διαφορετικό απ' το συνηθισμένο του
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM