Εκκεντρικός και ακριβοθώρητος, ο Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, έδινε επιλεκτικές συνεντεύξεις οι οποίες πάντα όμως έβγαζαν είδηση. Ακόμη και όταν είχαν διάρκεια μόλις ένα λεπτό.

 

Πριν από αρκετά χρόνια, ο ιδιοσυγκρασιακός χαρακτήρας του Λάγκερφελντ είχε καταγραφεί στην πιο σύντομη συνέντευξη που έδωσε ποτέ.

 

Ο βρετανός σκηνοθέτης Malcolm Venville, είχε ζητήσει μια αποκλειστική συνέντευξη με τον γερμανό σχεδιαστή τον οποίο θα συναντούσε στην Ελβετία, στο Σεν Μόριτς, όπου θα παρουσίαζε μια έκθεση φωτογραφίας στην Galerie Gmurzynska.

 

Ο σκηνοθέτης ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Βρετανία για την χιονισμένη Ελβετία. Άλλαξε αρκετές πτήσεις, επιβιβάστηκε σε δύο τρένα και καθώς πλησίαζε στον προορισμό του για τη μεγάλη συνάντηση με τον Λάγκερφελντ, άρχισαν να καταφθάνουν τα δυσάρεστα νέα.

 

Αρχικά θα είχε ένα δίωρο μαζί του, μετά όμως τον ενημερώνουν πως ο χρόνος του θα είναι μισή ώρα και τελικά πως θα έχει μόλις δέκα λεπτά.

 

Όταν επιτέλους έφτασε στη γκαλερί γίνεται ένα μπλέξιμο και καταλήγει μετά από μεγάλη πίεση να έχει μόνο ένα λεπτό με τον σχεδιαστή.

 

Τελικά ο Malcolm Venville πετυχαίνει να του επιτρέψουν να κάνει μία και μοναδική ερώτηση στον πιο ισχυρό άντρα της μόδας.

 

 

Τι μπορεί να ρωτήσει κανείς τον Λάγκερφελντ και να βγάλει είδηση μέσα σε ένα λεπτό; Ακούγεται κλισέ, αλλά τελικά τον ρωτάει τι τον εμπνέει.

 

 

Σχεδόν μονολεκτικά απαντά ο Λάγκερφελντ, αλλά πραγματικά η απάντηση αξίζει να αποκαλυφθεί μέσα από το βίντεο...