Η Yael Stone, γνωστή από την σειρά «Orange Is the New Black», ισχυρίζεται πως ο Τζέφρι Ρας επέδειξε σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντί της όταν συμπρωταγωνιστούσαν στο 2010. 

 

Σε συνέντευξή της στους New York Times, η ηθοποιός μίλησε με λεπτομέρειες για την εμπειρία της όταν συνεργαζόταν με τον Τζέφρι Ρας στο θεατρικό έργο «The Diary of a Madman», εξηγώντας πως επέλεξε να μιλήσει τώρα δημοσίως για πιέσει να αλλάξουν τα πράγματα στη βιομηχανία του θεάματος. 

 

Ο Τζέφρι Ρας, που ήταν 59 ετών τότε, ήταν ένας ήδη καταξιωμένος ηθοποιός τόσο στο θέατρο όσο και τον κινηματογράφο, σε αντίθεση με την 25χρονη τότε Yael Stone, που συγκριτικά δεν ήταν καθόλου γνωστή. 

 

Η Yael Stone, ηθοποιός από την σειρά «Orange Is the New Black».
Η Yael Stone, ηθοποιός από την σειρά «Orange Is the New Black».

 

 Η 33χρονη σήμερα ηθοποιός είπε πως ο Τζέφρι Ρας χόρευε γυμνός μπροστά της στο καμαρίνι τους, χρησιμοποιούσε ένα μικρό καθρέφτη για να την παρακολουθεί ενώ εκείνη έκανε ντους και περιστασιακά της έστελνε ερωτικά μηνύματα στο κινητό. 

 

Όπως εξήγησε η ίδια, τότε «με ενθουσιασμό και προθυμία» απαντούσε στα μηνύματα του Ρας. «Ένιωθα τόσο κολακευμένη που κάποιος σαν εκείνον διέθετε χρόνο για να μου στέλνει μηνύματα νωρίς το πρωί. Σταδιακά τα μηνύματα άρχισαν να γίνονται πιο σεξουαλικά, αλλά πάντα δοσμένα με λόγιο στόμφο», είπε η Yael Stone. 

 

«Νιώθω ντροπή για τους τρόπου που συμμετείχα τότε. Οπωσδήποτε δεν θα ασχολούμουν σήμερα που έχω γίνει ο άνθρωπος που είμαι, δεν θα έκανα αυτά που έκανα στα 25 μου», είπε η ηθοποιός, εξηγώντας πως τότε απλώς προσπαθούσε να διαχειριστεί τις «άβολες στιγμές» χωρίς να προσβάλλει τον Τζέφρι Ρας. 

 

Από την πλευρά του ο Τζέφρι Ρας, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «λανθασμένες», σχολιάζοντας πως σε ορισμένες περιστάσεις παρεξηγήθηκαν εντελώς οι κινήσεις του. «Όπως και να έχει, προφανώς η Yael αναστατώθηκε από τον πνευματώδη ενθουσιασμό που γενικά συνηθίζω να φέρνω στη δουλειά μου. Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη αν της προκάλεσα αναστάτωση. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν ήταν στις προθέσεις μου», είπε ο διάσημος ηθοποιός.  

 

Με πληροφορίες από Guardian