Το μοντέλο που ακρωτηριάσθηκε εξαιτίας χρήσης ταμπόν, δηλώνει πως θα χάσει και το άλλο της πόδι

Το μοντέλο που ακρωτηριάσθηκε εξαιτίας χρήσης ταμπόν, δηλώνει πως θα χάσει και το άλλο της πόδι Facebook Twitter
0

Ένα μοντέλο που έχασε το πόδι του μετά από σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS) που προκλήθηκε από ένα ταμπόν, δηλώνει πως σύντομα θα χάσει και το άλλο της πόδι.

Η Lauren Wasser δεν ήταν σίγουρη ότι θα επιβιώσει αφότου έχασε το πόδι της το 2012.

Αλλά τελικά κατάφερε να μετατρέψει τον αγώνα της σε μια διδακτική εμπειρία για τις γυναίκες με αρκετές ακτιβιστικές καμπάνιες. Μετά το τραγικό συμβάν προσπάθησε επίσης να πείσει εταιρίες για να αλλάξουν τις συμβουλές χρήσης για τα ταμπόν και να δίνουν σαφέστερες οδηγίες.

Το μοντέλο που ακρωτηριάσθηκε εξαιτίας χρήσης ταμπόν, δηλώνει πως θα χάσει και το άλλο της πόδι Facebook Twitter

Σήμερα μίλησε για τις δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα του τοξικού σοκ και το πώς οι γιατροί θα πρέπει να ακρωτηριάσουν και το άλλο της πόδι λόγω των επιπλοκών.

Η Lauren Wasser, 29 ετών χρησιμοποίησε ένα ταμπόν για την περίοδό της το 2012, λίγο πριν πάει στο πάρτι μιας φίλης της.

Η Lauren άρχισε να υποφέρει από συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη, τελικά κατέληξε να πάθει καρδιακή προσβολή και έμεινε ζωντανή με μηχανική υποστήριξη.

Όσο νοσηλευόταν, η γάγγραινα άρχισε να επηρεάζει και τα δύο πόδια της, γεγονός που οδήγησε σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού κάτω από το γόνατο και ακρωτηριασμό των δαχτύλων στο αριστερό πόδι.

Παρόλο που οι γιατροί της συνέστησαν να ακρωτηριασθούν και τα δύο πόδια εκείνη τη στιγμή, καθώς οι πιθανότητες να σώσουν το αριστερό  πόδι δεν ήταν πολλές, η Wasser αποφάσισε να πολεμήσει για να το σώσει.

Το μοντέλο που ακρωτηριάσθηκε εξαιτίας χρήσης ταμπόν, δηλώνει πως θα χάσει και το άλλο της πόδι Facebook Twitter

Η Wasser αφιέρωσε τη ζωή της στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του TSS, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών κινδύνων χρήσης ταμπόν.

Όσο για τις μάχες που δίνει με τις επιπτώσεις του συνδρόμου, λέει πως ζει με φριχτούς πόνους στο αριστερό πόδι της.

Αν και είπε στο περιοδικό «InStyle» πως έχει «ένα χρυσό πόδι για το οποίο είναι περήφανη», το αριστερό της πόδι έχει «ένα ανοιχτό έλκος, δεν έχει φτέρνα και δεν έχει δάχτυλα. Κι όλα αυτά τα χρόνια, το σώμα μου παράγει πολύ ασβέστιο, το οποίο προκαλεί την ανάπτυξη των οστών μου σε αυτό το πόδι».

Αυτός ο συνεχής αγώνας ανάμεσα στο σώμα και τον εγκέφαλο της σημαίνει πως έπρεπε να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις για να κόψει το οστό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια μόνιμη λύση.

Το μοντέλο που ακρωτηριάσθηκε εξαιτίας χρήσης ταμπόν, δηλώνει πως θα χάσει και το άλλο της πόδι Facebook Twitter

«Σε μερικούς μήνες, αναπόφευκτα θα ακρωτηριάσουν και το άλλο μου πόδι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό», λέει.

Αλλά ως επιζών, η Βάσερ είναι ευγνώμων που είναι ζωντανή και θέλει να γνωρίσουν και οι άλλες γυναίκες τους κινδύνους που δημιουργούν τα ταμπόν και η απρόσεχτη χρήση τους.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από το σύνδρομο τοξικού σοκ κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως και ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούν ταμπόν, έχουν γεννήσει πρόσφατα ή χρησιμοποιούν διάφραγμα.

Ενώ τα κουτιά ταμπόν συμβουλεύουν να γίνεται αλλαγή μεταξύ τεσσάρων με οκτώ ωρών, είναι σύνηθες αρκετές γυναίκες να τα ξεχνούν πολύ περισσότερο.

Το μοντέλο ισχυρίζεται πάντως πως δεν ξεπέρασε το όριο που αναφέρεται πιο πάνω και πως το είχε χρησιμοποιήσει το ταμπόν για πολύ λίγες ώρες.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM