Οι ταξιδιωτικές περιπέτειες του Gordon Ramsay στη νέα σειρά του National Geographic «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη»

Οι ταξιδιωτικές περιπέτειες του Gordon Ramsay στη νέα σειρά του National Geographic «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» Facebook Twitter
©National Geographic
0

Ο Gordon Ramsay, ο πιο χαρισματικός σεφ του κόσμου, μετατρέπεται σε λάτρη της περιπέτειας και ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να ανακαλύψει την τοπική κουλτούρα που κρύβεται πίσω από το φαγητό στη νέα σειρά του National Geographic, «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη». Η νέα σειρά έξι επεισοδίων κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 21:00 αποκλειστικά στο National Geographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Οι ταξιδιωτικές περιπέτειες του Gordon Ramsay στη νέα σειρά του National Geographic «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» Facebook Twitter
©National Geographic

Ο πολυβραβευμένος chef με αστέρια Michelin και αθλητής Ironman, ξεκινά μία νέα, άκρως αναζωογονητική περιπέτεια σε όλο τον κόσμο. Από το Περού, το Λάος, το Μαρόκο, τη Χαβάη, την Αλάσκα και τη Νέα Ζηλανδία, ο Ramsay οργώνει κοιλάδες, βουτά σε ωκεανούς, διασχίζει δάση και αναρριχάται σε βουνά στην αδιάκοπη αναζήτησή του για μαγειρική έμπνευση. Το φαγητό και η περιπέτεια είναι ήδη οικεία στοιχεία για τον Ramsay.

Η νέα σειρά του National Geographic «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» ακολουθεί τον Ramsay καθώς συναντά ντόπιους σε διάφορες περιοχές του κόσμου για να μάθει για την κουλτούρα, τις συνταγές και τις γεύσεις που είναι μοναδικές σε κάθε περιοχή. Κάθε συστατικό που συλλέγει και κάθε φαγητό που δοκιμάζει αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις συνταγές που θα δημιουργήσει. Τα επεισόδια ολοκληρώνονται με τον Ramsay να προκαλεί τον εαυτό του έχοντας στο πλευρό του έναν ντόπιο θρύλο του φαγητού, από το κάθε μέρος που επισκέπτεται, με τον οποίο μαγειρεύουν μαζί.

 

Οι ταξιδιωτικές περιπέτειες του Gordon Ramsay στη νέα σειρά του National Geographic «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» Facebook Twitter
©National Geographic

«Ήταν εκπληκτική εμπειρία να ταξιδεύεις έξω από τα συνηθισμένα μονοπάτια με το National Geographic. Έρχεσαι σε επαφή με ντόπιους για να μάθεις και να μοιραστείς σπουδαίες ιστορίες για παραδόσεις, τοπικές λιχουδιές και τις θυσίες που απαιτούνται για να συλλέξεις τις καλύτερες πρώτες ύλες» δήλωσε ο Ramsay. «Έχω μάθει πολλά περισσότερα στα γυρίσματα αυτής της σειράς από όσα έμαθα τα τελευταία 10 χρόνια» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι περιπέτειες του Ramsay –μαγειρικές και όχι μόνο– περιλαμβάνουν:

• Πεζοπορία σε ζούγκλα στο Λάος για αυγά μυρμηγκιών και κατάδυση σε επικίνδυνα νερά κυνηγώντας θαλάσσια σαλιγκάρια και τεράστια υδρόβια έντομα

• Κυνήγι χελιών στη Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές των Μαορί

• Ψάρεμα στη Χαβάη χρησιμοποιώντας μόνο σπιτικά εργαλεία και ψαροντούφεκο με τον θρυλικό ελεύθερο δύτη Kimi Werner

• Αναρρίχηση βράχου εν μέσω χιονοθύελλας για τον εντοπισμό βοτάνων στην Αλάσκα

• Πέρασμα από καταρράκτη με μανιταροκυνηγούς στο Μαρόκο

• Εξερεύνηση στην άκρη απότομων βράχων σε αναζήτησης σκουληκιών κάκτων – τοπική λιχουδιά του Περού

Οι ταξιδιωτικές περιπέτειες του Gordon Ramsay στη νέα σειρά του National Geographic «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» Facebook Twitter
©National Geographic

Η νέα σειρά «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη», που θα προβληθεί σε 172 χώρες και 43 γλώσσες, είναι μία παραγωγή του Studio Ramsay. Τα πρώτα 6 επεισόδια είναι τα εξής:

Στην Ιερή Κοιλάδα του Περού

O Gordon Ramsay διασχίζει με μοτοσικλέτα την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας στο Περού. Εμβαθύνοντας στην ντόπια κουλτούρα ανεβαίνει βράχους, ψαρεύει σε λίμνες σε μεγάλο υψόμετρο και δοκιμάζει ντόπιες λιχουδιές όπως τηγανητά σκουλήκια, σπάνιες πολύχρωμες πατάτες και ινδικά χοιρίδια, πριν τεστάρει τις καινούριες του γνώσεις με τον θρυλικό ντόπιο σεφ Virgilio Martinez.

Στον Άγριο Νότο της Νέας Ζηλανδίας

Ο Gordon Ramsay ταξιδεύει στις απομακρυσμένες γωνιές της νότιας Νέας Ζηλανδίας για να ξεκλειδώσει τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας των Μαορί. Από τους ντόπιους μαθαίνει πώς να πιάνει χέλια με γυμνά χέρια, κάνει ελεύθερη κατάδυση για το πολύτιμο όστρακο της Paua και συλλέγει μοναδικές πρώτες ύλες, πριν τεστάρει τις νέες του γνώσεις σε ένα πανηγύρι των Μαορί με τον ανερχόμενο σεφ Monique Fiso.

Στα Βουνά του Μαρόκου

Ο Gordon Ramsay ταξιδεύει στο Μαρόκο όπου ξεκινά για μία περιπέτεια στην οροσειρά του Άτλαντα για να γνωρίσει την κουζίνα των αρχαίων Βερβέρων. Μαθαίνοντας από τους ντόπιους, περνά κάτω από έναν καταρράκτη για να συναντήσει μανιταροκυνηγούς, αρμέγει γάλα καμήλας και βιώνει από πρώτο χέρι τον τρόπο ζωής των Βερβέρων. Θέτει σε δοκιμασία τις νέες του τεχνικές μαγειρεύοντας σε ένα πανηγύρι με τον σεφ Najat Kaanache, στον εορτασμό του νέου έτους.

Οι ταξιδιωτικές περιπέτειες του Gordon Ramsay στη νέα σειρά του National Geographic «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» Facebook Twitter
©National Geographic

Στην Ακτή Hana της Χαβάης

Ο Gordon Ramsay ταξιδεύει στο Maui για να γνωρίσει τα εξωτικά συστατικά της χαβανέζικης κουζίνας. Από τους ντόπιους, μαθαίνει να κυνηγά ελάφι με τόξο, να καλλιεργεί το φυτό taro, ενώ κάνει ψαροντούφεκο με τον θρυλικό ελεύθερο δύτη Kimi Werner. Ο Gordon δοκιμάζει τις γνώσεις του σε μία γιορτή με τον κορυφαίο σεφ Sheldon Simeon.

Στον Μέγα Ποταμό Mekong του Λάος

Ο Gordon Ramsay ταξιδεύει στο Λάος όπου παίρνει ένα καλό μάθημα για το τι σημαίνει ορμητικά νερά, καθώς διασχίζει με καγιάκ τον ποταμό Mekong στην αναζήτηση μαγειρικής έμπνευσης. Μαθαίνοντας από τους ντόπιους, κάνει πεζοπορία μέσα σε ζούγκλα για να δοκιμάσει αυγά μυρμηγκιών, κάνει κατάδυση για θαλάσσια σαλιγκάρια και κυνηγά τεράστια θαλάσσια έντομα. Χρησιμοποιώντας τις νέες του γνώσεις, μαγειρεύει σε ένα συμπόσιο για μοναχούς σε έναν ναό.

Στη Νοτιοανατολική Αλάσκα

Ο Gordon Ramsay ταξιδεύει στην άγρια χερσόνησο της Αλάσκας για να μάθει μυστικά επιβίωσης και να ανακαλύψει την κουζίνα της περιοχής. Στην περιπέτειά του αυτή μαθαίνει να μαγειρεύει φώκια από έναν γηραιό ιθαγενή Tlingit, κάνει αναρρίχηση σε έναν γυμνό βράχο, εν μέσω χιονοθύελλας, και κυνηγά αγριόγαλους πριν δοκιμάσει τις νέες του γνώσεις σε μια συνάντηση με τον ντόπιο σεφ Lionel Uddipa.

Δείτε το τρέιλερ:

 
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη»

TV & Media / Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλλουν σε ανώτερα στελέχη»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την ομιλία Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερη σεζόν της σειράς «Σέρρες»
LIFO NEWSROOM