ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Έθνος: Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της ημερήσιας έκδοσης

Έθνος: Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της ημερήσιας έκδοσης Facebook Twitter
0

Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της καθημερινής εφημερίδας Έθνος είναι το σημερινό μετά την απόφαση να ανασταλεί η ημερήσια έκδοσή της.

Στο τελευταίο ημερήσιο πρωτοσέλιδό του, το Έθνος έχει πρώτο θέμα τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση και στη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία.


Η αναστολή της ημερήσιας έκδοση του Έθνους ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζόμενους στην εφημερίδα το απόγευμα της Δευτέρας (29.07.2019).

Έθνος: Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της ημερήσιας έκδοσης Facebook Twitter

Το Έθνος αγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, έναντι 3,5 εκατ. ευρώ, στις 29 Ιουλίου του 2017. Και δυο χρόνια μετά αποφασίστηκε η αναστολή της ημερήσιας έκδοσης. Πλέον, θα συνεχιστεί μόνο η έκθεση του Έθνους της Κυριακής.

Με μια σύντομη ανακοίνωση η ιστοσελίδα της  εφημερίδας «Το Έθνος» έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται η έκδοση του ημερήσιου φύλλου.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31 Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ.

Παραμένει, όμως, κοντά σας το εβδομαδιαίο φύλλο μας, το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – πλούσιο σε ένθετα, περιοδικά και προσφορές, με ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις πρώτης γραμμής- καθώς και η ενημερωτική ιστοσελίδα μας ethnos.gr με όλες τις ειδήσεις, πάντοτε αξιόπιστα, έγκυρα και ταχύτατα.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που μας τίμησαν μέχρι σήμερα με την καθημερινή αγορά της εφημερίδας από το περίπτερο και τους καλούμε να μας ακολουθήσουν στο κυριακάτικο και διαδικτυακό ταξίδι μας προς την ενημέρωση και τη γνώση».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το τέλος του «Εθνους»


Ανακοίνωση για το κλείσιμο της ημερήσιας έκδοσης του «Εθνους» εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, καλώντας την εταιρεία να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

«Άλλη μία ιστορική εφημερίδα έκλεισε! Και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έχασαν για μία ακόμα φορά τη δουλειά τους, αφού είναι οι ίδιοι, που πριν από δύο χρόνια, περίπου, έχασαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και κόπους μιας ζωής, με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ, στην οποία ανήκε ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Έθνος». Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία όλων των συναδέλφων γι΄ αυτή την εξέλιξη και ζητεί από την εργοδοσία να σεβαστεί και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου. Η στήριξη της ελευθεροτυπίας, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, ήταν ο λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε στη θέσπιση και εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, κατά τα πρότυπα των όσων ισχύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συνέλευση αύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10.30' π.μ. στα γραφεία μας, επί της οδού Ακαδημίας 20 (Αίθουσα 3ου ορόφου), προκειμένου από κοινού να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και ν΄ αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

TV & Media
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ