Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου - Έχουν εγκριθεί πάνω από 94.000

Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου - Έχουν εγκριθεί πάνω από 94.000 Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Περίπου 230.000 αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου έχουν κατατεθεί και ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 94.000, σύμφωνα με το αρμόδειο υπουργείο.

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 13 Μαρτίου που άρχισε να λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα. 

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε πως «στόχος μας είναι περίπου 260.000 νοικοκυριά. Να υπολογίζετε ότι το πρόγραμμα καλύπτει 600.000 – 650.000 ανθρώπους» και πρόσθεσε πως το ποσοστό των μη εγκεκριμένων αιτήσεων είναι κάτω από το 7%.

«Το επίδομα ενοικίου είναι από τα προγράμματα που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα. Είχαμε κάθε πρόθεση ξεκινώντας ήδη από το 2015 να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία ή σε επισφάλεια στέγης.

Εκείνο που καταφέραμε με τα άμεσα μέτρα της αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ήταν να καλύψουμε κάποιους ανθρώπους. Έπρεπε να το σχεδιάσουμε πάλι. Να δούμε τους προϋπολογισμούς και τις δυνατότητες» είπε ο κ. Καρέλλας.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι το 97% των αιτήσεων συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά, μέσω του www.epidomastegasis.gr καθώς υπάρχει η δυνατότητα και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας.

«Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά, γεγονός που σημαίνει ότι είτε έχουν εξοικειωθεί οι άνθρωποι είτε έχουν αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στα προγράμματα και τις πλατφόρμες», τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 70 ως 210 ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα, η ημερομηνία για την καταβολή του επιδόματος θα είναι η 22η Απριλίου.

«Το ποσό για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 70 ευρώ.

Θα πρέπει να έχει το ανώτερο 7.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο και το ανώτερο 120.000 ευρώ ακίνητη περιουσία. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προστίθενται άλλα 35 ευρώ, δηλαδή το μισό.

Και προχωρήσαμε στην καινοτομία το ποσό που αντιστοιχεί στο παιδί να είναι το μισό από αυτό του ενήλικα και όχι το 1/4».

«Με το που κλείνει ο μήνας γίνονται οι τελευταίες διασταυρώσεις. Βγαίνει ένα μητρώο, ένα αρχείο πληρωμών, που φεύγει προς τα διατραπεζικά συστήματα και τις τράπεζες.

Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καθιερώσουμε ως ημερομηνία, την 22η μέρα κάθε μήνα, για το επίδομα στέγασης. Οι πρώτοι δικαιούχοι θα πληρωθούν 22 Απριλίου».

Ο κ. Καρέλλας συμπλήρωσε πως «η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για πάντα. Οποιαδήποτε στιγμή όποιος έρθει στην ανάγκη να κάνει χρήση του συγκεκριμένου επιδόματος και πληρεί τις προϋποθέσεις θα μπορεί να κάνει αίτηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM