Τραγικός θάνατος για εργάτη, πατέρα τριών παιδιών - Εγκλωβίστηκε σε πρέσα

Τραγικός θάνατος για εργάτη, πατέρα τριών παιδιών - Εγκλωβίστηκε σε πρέσα Facebook Twitter
0

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργάτης, πατέρας τριών παιδιών σε βιομηχανία στην Κατερίνη.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα σε βιομηχανία παραγωγής χαρτιού, λίγο έξω από την Κατερίνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άντρας ηλικίας 37 ετών εγκλωβίστηκε σε πρέσα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Στο μεταξύ, την οργή και την αγανάκτησή του για το τραγικό δυστύχημα εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και ζητά την άμεση πραγματοποίηση εξονυχιστικής έρευνας γύρω από όλες τις πλευρές του δυστυχήματος από την Αστυνομία και το τεχνικό τμήμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Πιερίας, την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού και τον καταλογισμό ευθυνών.

«Σήμερα ένας συνάδελφός μας, ηλικίας 37 ετών, πατέρας τριών ανήλικων τέκνων, βρήκε τραγικό θάνατο (...) Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες όταν χάνεται με αυτόν τον τρόπο μια ζωή» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

«Πρέπει να ληφθούν αυστηρά προληπτικά μέτρα. Πρέπει το τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ του Νομού μας να εντείνει και να πυκνώσει τους ελέγχους (...), επιβάλλοντας κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα ακόμη και αφαίρεση αδειών, σταμάτημα εργασιών και κλείσιμο των επιχειρήσεων και των εργοταξίων που δεν παίρνουν τα απαραίτητα και τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα προστασίας των εργαζομένων και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τεχνικών επιθεωρητών».

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε και η συνδικαλιστική παράταξη "Αντεπίθεση των Εργαζομένων", κάνοντας λόγο για "έναν ακόμη εργάτη νεκρό στον βωμό της κρίσης" και για "αδιαφορία κυβέρνησης και εργοδοτών" για τις ζωές των εργαζομένων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ