Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Καρλ Λάγκερφλεντ που πέθανε χθες στα 85 του χρόνια. Ωστόσο ακόμη δεν είναι καν γνωστό αν θα γίνει κανονική κηδεία και ταφή.

 

Τις τελευταίες ώρες μεταδίδεται όλο και πιο έντονα πως ίσως δεν θα έχουμε μια τυπική κηδεία για τον σημαντικό σχεδιαστή.

 

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει τα σχέδια του και τις επιθυμίες του ένα χρόνο πριν από το θάνατό του.

 

Ο Λάγκερφελντ είχε δηλώσει πως επιθυμεί να αποτεφρωθεί. Στην ίδια συνέντευξη είχε μάλιστα πει πως ήθελε οι στάχτες του να αναμειχθούν με τη στάχτη της αγαπημένης του μητέρας.

 

Επίσης, κατέστησε σαφές ότι ήθελε να η στάχτη του να αναμειχθεί και με εκείνη της γάτας του, Σουπέτ, σε περίπτωση που το κατοικίδιο πέθαινε πρώτο.

 

Μιλώντας τον περασμένο Απρίλιο, ξεκαθάρισε στο Numero.com: «Δεν θα υπάρξει ταφή ...». Μένει ωστόσο να διαπιστωθεί αν άλλαξε γνώμη στην πορεία ή αν αυτή η δήλωση ήταν απλά για μια ατάκα της στιγμής.

 

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Λάγκερφελντ έδινε μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος και εκτιμάται πως είχε από καιρό ρυθμίσει τόσο τα διαδικαστικά για την ημέρα του θανάτου του, όσο και τη διαθήκη του.

 

Το τελευταίο ζήτημα είναι αυτή τη στιγμή έντονα στο προσκήνιο καθώς η γάτα του διεκδικεί μερίδιο της κληρονομιάς.