Θεωρήθηκε ως συμφωνία ρεκόρ καθώς οι αγοραστές θα κατέθεταν το ποσό των 375 χιλ. δολαρίων για ένα σφραγισμένο κουτί με σπάνιες κάρτες Pokemon από το 1999.

 

Το άνοιγμα του πολυπόθητου κουτιού έγινε σε live streaming μετάδοση καθώς  υποτίθεται ότι ήταν ένα ιστορικό γεγονός για τους συλλέκτες καρτών Pokemon.

 

Αλλά όταν ο αγοραστής άνοιξε ζωντανά στο Youtube το σφραγισμένο κουτί που έπρεπε να είναι γεμάτο από σπάνιες κάρτες Pokemon πρώτης έκδοσης διαπίστωσε ότι το περιεχόμενο δεν ήταν παρά παλιές, ξανασφραγισμένες κάρτες πολυ καλά καμουφλαρισμένες.

 

O Chris Camillo είπε ότι αποφάσισε να αγοράσει τις κάρτες αφού παρακολούθησε σχετική αγοραπωλησία πέρυσι, επίσης με κάρτες Pokemon.

 

Τότε θεώρησε ότι αυτή θα ήταν μια σοβαρή νέα ευκαιρία για μακροπρόθεσμο κέρδος.

 

Η εμπιστοσύνη του ενισχύθηκε εν μέρει από την αγορά που έκανε ο ιντερνετικά διάσημος Logan Paul και ο ράπερ Logic, οι οποίοι πλήρωσαν 226.000 δολάρια για μία κάρτα, μία ανέγγιχτη "Charizard" του 1999, νωρίτερα αυτό το μήνα.

 

Οι δυο τους μαζί με τον Camillo αγόρασαν το κουτί, το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει 36 κλειστά πακέτα "booster" και συνολικά 396 κάρτες. Πέταξαν δε μέχρι το Ντάλας του Τέξας για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

 

Οι ιδιοκτήτες των καρτών είχαν ζητήσει να πληρωθούν σε μετρητά, είπε ο Camillo, και έτσι ένας ασημένιος χαρτοφύλακας γεμάτος 100δόλαρα στήθηκε δίπλα στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης στο YouTube.

 

Η ιδέα ήταν να ελέγξει ο αγοραστής το περιεχόμενο, να παραδώσει τα χρήματα και να πουλήσει τις κάρτες το επόμενο έτος.

 

«Ωχ, το χρώμα είναι διαφορετικό σε αυτό και σε αυτό (το πακέτο), είπε κάποιος. «Αυτό δεν είναι κουτί πρώτης έκδοσης», είπε κάποιος άλλος. «Ναι, είναι ανοιχτά τα πακετάκια» συνέχισε καταρρίπτοντας το όνειρο για το πολυπόθητο «ανεκτίμητο» κουτί των Pokemon.

 

«Αυτό είναι πρόβλημα», δήλωσε ο μεσολαβητής Jake Greenbaum, προτού επικοινωνήσει με τον αρχικό πωλητή στο τηλέφωνο για να ζητήσει επιστροφή χρημάτων.

 

Το επεισόδιο φάνηκε να είναι φάρσα - ή, σε μερικούς κυνικούς παρατηρητές, ένα κόλπο. Ωστόσο, ειδικοί λένε ότι αποτελεί επίσης απόδειξη για τους κινδύνους που συνδέονται με την κατακόρυφη αύξηση της αξίας των καρτών Pokemon.

 

Ειδικά όταν τα πιο ακριβά είδη στην αγορά, τα κουτιά πρώτης έκδοσης, συνήθως πωλούνται χωρίς είναι σφραγισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενό τους δεν μπορεί να επικυρωθεί.

 

Ενώ η αξία των καρτών είναι υψηλή εδώ και χρόνια, φέτος έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, δήλωσε ο Sasha Tamaddon, 22χρονος ιδρυτής συμβούλων συλλεκτικών επενδύσεων Cardhops με έδρα τις ΗΠΑ.

 

Ενδεικτικό της ταχύτητας της αύξηση των τιμών είναι κάρτα που αγόρασε ο Logic για 220.000 δολ., άξιζε περίπου 80.000 δολ. τον προηγούμενο μήνα.

 

Τα στοιχεία που παρέχει το eBay δείχνουν ότι η πώληση συλλεκτικών καρτών στην πλατφόρμα αυξήθηκε κατά 123% μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2020 έναντι της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους.

 

Ο Barney Ludkins, ιδιοκτήτης των Ludkins Collectibles με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που βοηθά τους συλλέκτες να πιστοποιούν την ποιότητα των καρτών τους, είπε ότι τα κουτιά που πωλούνται τώρα σε εξαψήφια νούμερα άξιζαν περίπου 6.000 λίρες πριν από μόλις πέντε χρόνια.

 

 

Mε πληροφορίες του Guardian