Σβαρτσενέγκερ: Ο Τραμπ ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία- Επεδίωξε πραξικόπημα

Σβαρτσενέγκερ: Ο Τραμπ ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία- Επεδίωξε πραξικόπημα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία και σύγκρινε με τους Ναζί τους οπαδούς του που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ηθοποιός και Ρεπουμπλικάνος, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι επεδίωξε ένα πραξικόπημα με ψέματα, ενώ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας στους Αμερικανούς και στήριξης στον Τζο Μπάιντεν.

«Μεγάλωσα στην Αυστρία και γνωρίζω πολύ καλά τη "Νύχτα των Κρυστάλλων". Ήταν μία νύχτα βιαιοπραγίας ενάντια στους Εβραίους, που διέπραξαν το 1938 οι αντίστοιχοι Proud Boys των Ναζί», λέει αναφερόμενος στην ακροδεξιά οργάνωση, που στηρίζει τον Τραμπ.

«Η Τετάρτη ήταν η "Νύχτα των Κρυστάλλων" για τις ΗΠΑ», συνεχίζει αναφερόμενος στην εισβολή το Καπιτώλιο, τονίζοντας ότι οι δράστες «θρυμμάτισαν τις ιδέες που θεωρούσαμε δεδομένες. Δεν έσπασαν μόνο την πόρτα που στεγάζει την αμερικανική δημοκρατία, ποδοπάτησαν τις ίδιες τις αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η χώρα μας».

Στη συνέχεια ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κάνει αναφορά στην παιδική του ηλικία «στα συντρίμμια μιας χώρας που υπέφερε από την απώλεια της δημοκρατίας». Μιλά για τον πατέρα του και τους γείτονες που μεθούσαν για να «ξεχάσουν τις ενοχές τους για τη συμμετοχή στο πιο σατανικό καθεστώς της ιστορίας» και χτυπούσαν τα παιδιά τους. «Δεν ήταν όλοι τους μανιασμένοι αντισημίτες ή ναζιστές», σημειώνοντας ότι εξαπατήθηκαν από ψέματα και συνδέει αυτό το φαινόμενο με εκείνους που εξαπατήθηκαν από τα ψέματα του Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ επεδίωξε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των δίκαιων εκλογών. Επεδίωξε ένα πραξικόπημα παραπλανώντας τους ανθρώπους με ψέματα. Είναι ένας αποτυχημένος ηγέτης. Θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος πρόεδρος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στρέφει όμως τα βέλη του και στους Ρεπουμπλικάνους που «διευκόλυναν τα ψέματα και την προδοσία του». Σε αυτούς, θυμίζει τη φράση του Τέντι Ρούσβελτ «πατριωτισμός είναι να στέκεσαι στο πλευρό της χώρας και όχι στο πλευρό του προέδρου».

«Η Δημοκρατία άντεξε», λέει σε άλλο σημείο ο Σβαρτσενέγκερ και σηκώνει από το γραφείο του το σπαθί του «Κόναν», τον ρόλο που τον έκανε διάσημο. Η Δημοκρατία, εξηγεί, μοιάζει με αυτό το σπαθί , «όσο περισσότερο το χτυπάς με το σφυρί, το βάζεις στη φωτιά και μετά στο νερό, τόσο πιο δυνατό γίνεται. Η Δημοκρατία μας είναι σαν το ατσάλι αυτού του σπαθιού».

Ο Σβαρτσενέγκερ καταλήγει λέγοντας ότι το σημαντικό είναι τώρα να ενωθούν οι Αμερικανοί και εύχεται στον Τζο Μπάιντεν καλή επιτυχία γιατί «αν πετύχεις εσύ, θα πετύχει το έθνος».

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Πολιτισμός / Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Ο πίνακας εκτίθεται σήμερα στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα - Οι κληρονόμοι ζητούν την επιστροφή του πίνακα και αποζημίωση αντίστοιχη με τη σημερινή αγοραία αξία του έργου
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM
Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ