Σαν από ταινία τρόμου η φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ στο Μπάκιγχαμ

Σαν από ταινία τρόμου η φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ στο Μπάκιγχαμ Facebook Twitter
1

Δεν είχε δοθεί για πολλή ώρα στη δημοσιότητα η φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ να στέκονται παγερά ανέκφραστοι στο παράθυρο του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, πριν καταγραφεί στα social media του πλανήτη η ομοιότητα της με μερικά από τα πιο σκοτεινά θρίλερ όλων των εποχών.

«Σαν την "Λάμψη" αλλά ακόμα πιο τρομακτική» ήταν μια τυπική λεζάντα για τη φωτογραφία που παρομοιάστηκε επίσης με ταινίες όπως η «Προφητεία», «Λουλούδια στη σοφίτα» αλλά και με τις πρόσφατες ταινίες "Get Out" και "Us" του νέου μετρ του τρόμου, Τζόρνταν Πιλ.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μάλιστα ανέβασε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter σχολιάζοντας ότι η εικόνα αποτελεί τρομερή έμπνευση για σύγχρονη ταινία τρόμου.

Στο site του περιοδικού New York, η φωτογραφία των δύο οικείων προσώπων του Αμερικανού Προέδρου κρίθηκε ως «κενή από κάθε αναγνωρίσιμο συναίσθημα» και ως «σκηνή κατευθείαν από ταινία τρόμου».

Αρκετά μέσα επισήμαναν την ανατριχιαστικά κλινική συμμετρία της εικόνας που απεικονίζει σαν φαντάσματα σχεδόν την 37χρονη Τραμπ και τον 38χρονο Κούσνερ. Όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά σε σημερινό δημοσίευμα στο site του περιοδικού Wired:

«...Υπάρχει ένα παράξενο κενό στην όλη σύνθεση η οποία μεταφέρει ένα σκοτεινό συμβολισμό που αντανακλά δεινά τωρινά και μελλούμενα... Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ μοιάζουν να έχουν αργά αναδυθεί από το σκοτάδι προς το φως. Η εικόνα μπορεί και να υπόσχεται τελικά ότι ίσως υποχωρήσουν για πάντα πίσω στο σκοτάδι όταν λήξει επιτέλους αυτός ο πολιτικός εφιάλτης που ζούμε».

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Πολιτισμός / Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας ψηφιοποιεί χειρόγραφες σημειώσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι προστέθηκαν στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας το 1967. Έκτοτε για περισσότερα από 100 χρόνια κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια