Παρασκήνιο στο Παλάτι: Ο Χάρι ούτε που πλησίασε τον Τραμπ - Θυμωμένος με το σχόλιο για την Μέγκαν Μαρκλ

Παρασκήνιο στο Παλάτι: Ο Χάρι ούτε που πλησίασε τον Τραμπ - Θυμωμένος με το σχόλιο για την Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
1

Όλα τα βρετανικά ταμπλόιντ έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρίγκιπα Χάρι καθώς οργιάζει το παρασκήνιο μετά από όσα είπε ο αμερικανός πρόεδρος για την Μέγκαν Μαρκλ.

Σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτός στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στους κήπους των ανακτόρων, όπου περίμεναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα. Ο διάδοχος του θρόνου και η δούκισσα της Κορνουάλης οδήγησαν τον αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του μέχρι τη βασίλισσα, η οποία στεκόταν χαμογελαστή στη θύρα των ανακτόρων.

Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα Τραμπ, και ο σύζυγός της, ο Τζάρεντ Κούσνερ, έκαναν την εμφάνισή τους στον εξώστη των ανακτόρων.

Η βασίλισσα και ο πρόεδρος βγήκαν και πάλι μπροστά στο ανάκτορο για την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου από τη βασιλική φρουρά, πριν ο Τραμπ επιθεωρήσει το άγημα.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά οι βασιλικοί ανταποκριτές μεταδίδουν πως μέσα στο Παλάτι, κατά τη διάρκεια ξενάγησης σε μια συλλογή, εκτυλίχθηκαν αμήχανες στιγμές.

Παρασκήνιο στο Παλάτι: Ο Χάρι ούτε που πλησίασε τον Τραμπ - Θυμωμένος με το σχόλιο για την Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter

Το Vanity Fair, η Daily Mail και σχεδόν όλα τα ταμπλόιντ μεταδίδουν πως ο πρίγκιπας Χάρι είναι θυμωμένος με τον Τραμπ και το έδειξε σήμερα. Αφορμή για τη δυσαρέσκειά του είναι πως λίγο πριν την άφιξή του στο Λονδίνο, ο Τραμπ αποκάλεσε «κακιά» την Μέγκαν Μάρκλ καθώς έμαθε πως όταν ήταν στην κούρσα για την προεδρία, εκείνη είχε στραφεί εναντίον του. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Χάρι δεν μπορούσε να μην δώσει το παρών στην εκδήλωση καθώς είχε ανακοινωθεί η παρουσία του πριν γίνει γνωστό το σχόλιο το Τραμπ. Η Μέγκαν Μαρκλ είχε ανακοινωθεί από νωρίς πως λόγω της άδειας μητρότητας δεν θα ήταν παρούσα. Ο Χάρι πράγματι πήγε στην ξενάγηση, αλλά απέφυγε τον Τραμπ και το έκανε επιδεικτικά. Φέρεται να έκανε μια πολύ σύντομη εμφάνιση στην αίθουσα και να μην μίλησε καθόλου στον Τραμπ και τη Μελάνια ενώ ο φακός κατέγραψε και ένα ενδεικτικό βλέμμα...

Παρασκήνιο στο Παλάτι: Ο Χάρι ούτε που πλησίασε τον Τραμπ - Θυμωμένος με το σχόλιο για την Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Ο Χάρι στο βάθος, μακριά από τον Τραμπ
Παρασκήνιο στο Παλάτι: Ο Χάρι ούτε που πλησίασε τον Τραμπ - Θυμωμένος με το σχόλιο για την Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Το βλέμμα για το οποίο μιλάνε τα ταμπλόιντ
Παρασκήνιο στο Παλάτι: Ο Χάρι ούτε που πλησίασε τον Τραμπ - Θυμωμένος με το σχόλιο για την Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Ο Χάρι εξακολουθεί να παραμένει στο βάθος της αίθουσας
Παρασκήνιο στο Παλάτι: Ο Χάρι ούτε που πλησίασε τον Τραμπ - Θυμωμένος με το σχόλιο για την Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Ο Χάρι μίλησε μόνο με την Ιβάνκα και αυτό για λίγο

Ωστόσο ο Χάρι είχε μια σύντομη συνομιλία με την Ιβάνκα Τραμπ, την κόρη του αμερικανού προέδρου. Ο πρίγκιπας πάντως έμεινε λίγα λεπτά στην αίθουσα και όλη την ώρα στεκόταν πίσω με την πλάτη γυρισμένη και συζητούσε με κάποιους παρευρισκόμενους. Επίσης απέφυγε να φωτογραφηθεί με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Το παρασκήνιο για την οργή του Χάρι

Μπορεί την παραμονή της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διέψευσε πως είπε ότι η Μέγκαν Μαρκλ είναι «κακιά», αλλά ο Χάρι μάλλον είναι ακόμη πολύ ενοχλημένος.

Σημειώνεται πάντως πως ηχητικό ντοκουμέντο, που είδε το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει το αντίθετο για τα λεγόμενα Τραμπ.

«Δεν είπα ποτέ ότι η Μέγκαν Μαρκλ είναι «κακιά». Το επινόησαν τα fake news MME» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter. Και «συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω!» συμπλήρωσε, προτού σπεύσει να ρωτήσει εάν το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και η εφημερίδα New York Times, τα μαύρα πρόβατά του, θα του ζητήσουν συγγνώμη. «Αμφιβάλλω!» είπε με ειρωνική διάθεση.

Προκαλώντας τον χλευασμό των χρηστών του Διαδικτύου, ένας λογαριασμός στο Twitter που μάχεται υπέρ της επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε χθες τις ίδιες κατηγορίες, κάνοντας retweet την ηχητική καταγραφή της συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ The Sun, όπως και την πλήρη απομαγνητοφώνηση του αποσπάσματος στο οποίο ακούμε, εντούτοις, τον Ντόναλντ Τραμπ να διατυπώνει αυτή τη λέξη.

Ένας δημοσιογράφος ξεκινάει να του λέει ότι η συμπατριώτισσά του δεν θα συναντηθεί μαζί του στη Βρετανία, καθώς βρίσκεται σε «άδεια μητρότητας», κατόπιν προσθέτει ότι δεν ήταν «και πολύ ευγενική μαζί του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», ρωτώντας τον εάν την γνωρίζει.

«Δεν την γνωρίζω, όχι (...). Όχι, ελπίζω να πηγαίνει καλά. Δεν την γνώριζα,όχι» απαντάει ο μεγιστάνας. Στη συνέχεια, στον δημοσιογράφο, που επιμένει λέγοντάς του ότι η πρώην ηθοποιός είχε δηλώσει ότι θα έφευγε στον Καναδά, εάν ο Ρεπουμπλικανός κέρδιζε, ο Ντόναλντ Τραμπ απαντάει: «Υπάρχει πολύς κόσμος που εγκαταστάθηκε εδώ... Τι θέλετε να σας πω; Όχι, δεν γνώριζα ότι είναι κακιά».

Μετά, εντούτοις, μιλάει με εγκωμιαστικά λόγια για τη δούκισσα του Σάσεξ, όταν ο δημοσιογράφος του θέτει το ερώτημα εάν είναι καλό για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να έχει η Βρετανία μια «Αμερικανίδα πριγκίπισσα». «Το βρίσκω αυτό καλό, το βρίσκω αυτό καλό κι είμαι βέβαιος ότι θα ήταν εξαιρετική, θα είναι πολύ καλή, θα είναι πολύ καλή, ελπίζω ότι θα είναι».

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM
Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM