Ρόμπερτ ντε Νίρο: «Τεράστιο οικονομικό πλήγμα», λόγω κορωνοϊού- Πόσα έχει χάσει

Ρόμπερτ ντε Νίρο: «Τεράστιο οικονομικό πλήγμα», λόγω κορωνοϊού- Πόσα έχει χάσει Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο υπέστη τεράστιο οικονομικό πλήγμα, λόγω του κορωνοϊού. Αυτό υποστήριξε δικηγόρος του στο δικαστήριο, όπου προσέφυγε η εν διαστάσει σύζυγός του μετά τις περικοπές που της έκανε.

Η Γκρέις Χαϊτάουερ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο το γεγονός ότι ο ηθοποιός μείωσε από τα 100.000 στα 50.000 δολάρια τον μήνα το πιστωτικό όριο της κάρτας της. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι της απαγόρευσε την πρόσβαση στο συγκρότημα όπου μένει ο Ντε Νίρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η δικηγόρος του ηθοποιού, Καρολίν Κράους, υποστήριξε στο δικαστήριο το πιστωτικό όριο της Χαϊτάουερ μειώθηκε εξαιτίας του σφοδρού οικονομικού πλήγματος που έχει υποστεί ο ντε Νίρο λόγω πανδημίας. Η αλυσίδα εστιατορίων Nobu και το Greenwich Hotel, στα οποία έχει μερίδιο, έκλεισαν εντελώς ή εν μέρει για μήνες, συμπλήρωσε.

Το Nobu, σύμφωνα με τη δικηγόρο, έχασε 3 εκατομμύρια δολάρια και 1,87 εκατομμύρια τον Μάιο. Επίσης, ανέφερε ότι ο ηθοποιός έπρεπε να αποπληρώσει 500.000 δολάρια σε επενδυτές, τα οποία δανείστηκε από τους συνεταίρους του επειδή δεν είχε τόσα μετρητά.

Παράλληλα, η δικηγόρος επεσήμανε ότι με βάση το προγαμιαίο συμφωνητικό που είχαν κάνει η Χαϊτάουερ και ο ντε Νίρο το 2004, ο ηθοποιός πρέπει να της δίνει 1 εκατομμύριο τον χρόνο μόνο όταν βγάζει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ετησίως. Όταν τα έσοδά του μειώνονται, πρέπει να μειώνεται αναλογικά και η οικονομική ενίσχυση της Χαϊτάουερ, συμπλήρωσε.

«Στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι τυχερός αν βγάλει 7,5 εκατ. δολάρια φέτος», είπε η δικηγόρος στο δικαστήριο. Τα έσοδα από την ταινία «The Irishman» τα έχει ήδη εισπράξει στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και πιθανόν θα πάρει μόνο 2,5 εκατομμύρια το 2020 και 2021, πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι «πάγωσε» η επόμενη ταινία στην οποία επρόκειτο να παίξει ο ντε Νίρο.

«Αυτοί οι άνθρωποι, παρά τα ισχυρά εισοδήματα, πάντα ξόδευαν περισσότερα από αυτά που έβγαζαν. Οπότε, αυτός ο 76χρονος δεν θα μπορούσε να αποσυρθεί, ακόμη κι αν το ήθελε, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα που προκύπτουν από τον τρόπο που ζει», ανέφερε η δικηγόρος και υποστήριξε ότι ήδη ο ντε Νίρο έχει κάνει δραματικές περικοπές.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Χαϊτάουρ, Κέβιν ΜακΝτόναγκ, χαρακτήρισε «ανοησία» τον ισχυρισμό ότι ο ηθοποιός «σφίγγει το ζωνάρι» και τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία του κορωνοϊού. «Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει περιουσία 500 εκατ. δολαρίων και βγάζει 30 εκατομμύρια τον χρόνο, ξαφνικά τον Μάρτιο πρέπει να μειώσει κατά 50% την οικονομική στήριξη», είπε.

Αφού άκουσε όλα αυτά, ο δικαστής Μάθιου Κούπερ έκρινε ότι το πιστωτικό όριο θα πρέπει να παραμείνει στα 50.000 δολάρια τον μήνα, αλλά ο ηθοποιός πρέπει να καταβάλει 75.000 δολάρια προκειμένου η Χαϊτάουερ να βρει ένα σπίτι για να μείνει με τα παιδιά τους. «Δεν απαιτώ αυτή τη στιγμή να επανέλθει (το όριο) στα 100.000 δολάρια. Τα 50.000 φαίνεται να είναι αρκετά για να αποφευχθεί ανεπανόρθωτη ζημιά», ανέφερε ο δικαστής.

Με πληροφορίες από Fox Business

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM