Rock & Roll Hall of Fame: Οργή του Τζιν Σίμονς για τον αποκλεισμό των Iron Maiden

Rock & Roll Hall of Fame: Οργισμένη ανάρτηση Τζιν Σίμος για τον αποκλεισμό RATM και Iron Maiden Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζιν Σίμονς, των KISS, κατακεραύνωσε το Rock & Roll Hall of Fame επειδή δεν άνοιξε τις πύλες του στους Rage Against The Machine και στους Iron Maiden φέτος.

Το πάνθεον του ροκ εντ ρολ, ανακοίνωσε την είσοδο των Jay-Z, Foo Fighters, Tina Turner, Todd Rundgren, The Go-Go's και Carole King. Μεταξύ των καλλιτεχνών που ήταν υποψήφιοι για μία θέση στο Rock & Roll Hall of Fame φέτος ήταν οι Rage Against The Machine και Iron Maiden, αλλά ο αποκλεισμός τους από την τελική λίστα του 2021 έχει ενοχλήσει τον τραγουδιστή και μπασίστα των KISS.

   

«Είναι ντροπή που το RR Hall of Fame δεν συμπεριέλαβε τους Maiden» έγραψε σε tweet. «Αηδιαστικό!» πρόσθεσε. Ο Τζινς Σίμονς έγραψε στη συνέχεια για τους Rage: «Δυστυχώς, οι Rage Against The Machine αποκλείστηκαν από το RR Hall of Fame. Πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους στο Rock & Roll Hall of Fame...».

   

To 2018 o Μπρους Ντίκινσον, αρχηγός των Iron Maiden δήλωσε για το Rock & Roll Hall of Fame: «Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το Rock 'n' Roll Hall Of Fame είναι ένα μάτσο... για να είμαι ειλικρινής. Υπεύθυνοι είναι ένα μάτσο αναθεματισμένοι φαρισαίοι Αμερικάνοι που δεν θα καταλάβαιναν τι σημαίνει rock'n'roll ακόμα και αν τους χτύπαγε στα μούτρα. Θα πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν Prozac και να αρχίσουν να πίνουν καμιά μπύρα».

   

Σε συνέντευξη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος του Rock & Roll Hall Of Fame, Γκρεγκ Χάρις μίλησε για τα σχόλια περί μη εκπροσώπησης της heavy metal μουσικής. «Είναι ενδιαφέρον, γιατί γιορτάζουμε τη metal» δήλωσε ο Χάρις στο Audacy Music. «Γιορτάζουμε όλες τις μορφές του rock 'n' roll... Ορίσαμε υποψήφιους τους Maiden, τους Judas Priest έχουν, εντάξαμε τους Def Leppard».

   

Ενθουσιασμένοι πάντως για την είσοδό τους στο πάνθεον της ροκ είναι οι Foo Fighters. Η alternative rock μπάντα θα τιμηθεί μαζί με τους Jay-Z, Todd Rundgren, Tina Turner, The Go-Go's και Carole King που επιλέχθηκαν με ψηφοφορία με τη συμμετοχή περίπου χιλίων επαγγελματιών και ιστορικών της μουσικής.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Rocket Mortgage FieldHouse στο Κλίβελαντ του Οχάιο στις 30 Οκτωβρίου. Σε δηλώσεις του στο Rolling Stone, ο Γκρολ είπε ότι η αρχική του αντίδραση μόλις άκουσε την είδηση για την εισαγωγή των Foos ήταν «έκπληξη» και, φυσικά ένιωσε ευγνωμοσύνη.

   

«Μόλις συνειδητοποίησα ότι τη μισή μου ζωή είμαι σε αυτό το συγκρότημα» είπε. «Νομίζω, κατά κάποιον τρόπο, ότι έχω σχεδόν αγνοήσει πόσα έχουμε κάνει τα τελευταία 25 χρόνια. Νομίζω ότι επειδή εργάζομαι πάντα με μια κίνηση προς τα εμπρός, δεν αναλώνω πολύ χρόνο να κάθομαι κοιτάζοντας πίσω τι έχουμε κάνει ή να αναλογίζονται τα προηγούμενα επιτεύγματά μας. Απλώς ανυπομονώ για το επόμενο πράγμα. Έτσι, σήμερα ήταν λίγο πιο στοχαστικό από πριν» ανέφερε.

   

Ο Γκρολ πρόσθεσε ότι είναι κυρίως χαρούμενος για τους συνεργάτες του Τέιλορ Χόκινς, Πατ Σμιρ, Κρις Σίφλετ, Ράμι Τζάφι, Νέιτ Μέντελ, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς ποτέ φανταζόταν ότι αυτό θα συνέβαινε». Ο Ντέιβ Γκρολ έχει ενταχθεί στο Rock & Roll Hall Of Fame στο παρελθόν ως μέλος των Nirvana, ενώ η Τίνα Τέρνερ εντάχθηκε πρώτη φορά το 1991 ως μέλος του σχήματος Ike & Tina Turner.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Μόλι Ρότζερς, ενδυματολόγος του σίκουελ «Ο Διάβολος Φοράει Prada», αποκαλύπτει ότι η Μιράντα Πρίστλεϊ δεν φοράει σχεδόν καθόλου Prada, ούτε στη νέα ταινία ούτε στην αρχική.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιβεβαίωσε ότι η νέα του ταινία, βασισμένη στο έπος του Ομήρου, θα έχει διάρκεια μικρότερη από τις τρεις ώρες του Oppenheimer. Ο σκηνοθέτης μίλησε για την «τεράστια πίεση» της διασκευής, ενώ η Οδύσσεια γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα.
THE LIFO TEAM
Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Ένα γλυπτό στο Waterloo Place, με μια φιγούρα που προχωρά τυφλωμένη από μια τεράστια σημαία, εμφανίστηκε με το όνομα “Banksy” στη βάση του. Ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει την πατρότητα, αλλά η εικόνα ήδη διαβάζεται ως σχόλιο για την εξουσία, τον εθνικισμό και την τυφλή πίστη στα σύμβολα
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τίλντα Σουίντον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον και ο Πίτερ Τζάκσον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τα φετινά του «Rendez-vous», φέρνοντας στη σκηνή τρεις πολύ διαφορετικές μορφές του σύγχρονου σινεμά: τον Πίτερ Τζάκσον, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Τίλντα Σουίντον.
THE LIFO TEAM