Πώς είναι να δουλεύεις με τα παιδιά της Τζολί; - Η συγγραφέας του βιβλίου που ενέπνευσε την ταινία «First They Killed My Father» αποκαλύπτει

Πώς είναι να δουλεύεις με τα παιδιά της Τζολί; - Η συγγραφέας του βιβλίου που ενέπνευσε την ταινία «First They Killed My Father» αποκαλύπτει Facebook Twitter
0
Πώς είναι να δουλεύεις με τα παιδιά της Τζολί; - Η συγγραφέας του βιβλίου που ενέπνευσε την ταινία «First They Killed My Father» αποκαλύπτει Facebook Twitter
Η Αντζελίνα Τζολί μαζί με τα παιδιά της και ηθοποιούς από την ταινία.

Για το κλίμα στα γυρίσματα, το πώς είναι να δουλεύεις με την οικογένεια της Αντζελίνα Τζολί και τις προκλήσεις του να παρουσιαστεί κινηματογραφικά σωστά η γενοκτονία στην Καμπότζη μίλησε η Loung Ung. H  σεναριογράφος, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγγραφέας του βιβλίου που ενέπνευσε την ταινία «First They Killed My Father», έδωσε συνέντευξη μια μέρα μετά την πρεμιέρα η οποία έγινε χθες παρουσία της διάσημης ηθοποιούς και των έξι παιδιών της. 

Η Ung, που είναι φίλη με την Τζολί από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο της το 2001, λέει πως υπήρχε ένα «οικογενειακό κλίμα» στα γυρίσματα, καθώς ο 15χρονος γιος της γνωστής ηθοποιού, Μάντοξ, βοήθησε στην παραγωγή της ταινίας όπως και ο 11χρονος Παξ, που τραβούσε φωτογραφικά στιγμιότυπα. «Είδα αυτούς τους νεαρούς να μεγαλώνουν σε πραγματικά ευγενικούς, συμπονετικούς, γεμάτους περιέργεια ανθρώπους», λέει η Ung. «Ο Παξ είναι ένας πολύ ταλαντούχος φωτογράφος και ο Μάντοξ είναι αλήθεια τόσο ευγενικός και γενναιόδωρος. Τα παιδιά στο καστ, όλα τους τον θαύμαζαν σαν μεγάλο τους αδερφό», προσθέτει.

 Όπως λέει, νιώθει «πολύ περήφανη» για τους γιους της Τζολί, που έπαιζαν στα γυρίσματα με τα μικρότερα παιδιά και «τα έκαναν να γελούν». «Κάποιες ημέρες ήταν πολύ θλιβερές και υπήρχαν μακράς διάρκειας, δύσκολα γυρίσματα. Και το να γίνεται όλο αυτό σε ένα περιβάλλον όπου υπήρχε αγάπη και αλληλοσεβασμός ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να τα καταφέρουμε», σημειώνει η Ung. 

«Το να έχει αυτήν την όμορφη ταινία για την οικογένεια, το να έχεις αυτήν την υπέροχη μητέρα να κάνει μια ταινία για την οικογένεια, ήμουν βέβαιη πως η ιστορία που ήταν σε καλά χέρια. Κι όλοι οι συγγενείς μου νιώθουν το ίδιο. Νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια που αυτή η υπέροχη μητέρα έκανε αυτήν την ταινία», λέει η Ung σχετικά με την Αντζελίνα Τζολί. 

Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Ung, που αφηγείται την ιστορία της και τις εμπειρίες της κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας στην Καμπότζη υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ τη δεκαετία του '70. Υπολογίζεται πως περίπου 1.7 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους. Η ταινία έχει γυριστεί εξ' ολοκλήρου ώστε η ιστορία να δίνεται από τα μάτια ενός 5χρονου παιδιού και το πώς αυτό έζησε την γενοκτονία. 

Πώς είναι να δουλεύεις με τα παιδιά της Τζολί; - Η συγγραφέας του βιβλίου που ενέπνευσε την ταινία «First They Killed My Father» αποκαλύπτει Facebook Twitter
Η Αngelina Jolie μαζί με την Loung Ung, πριν την πρεμιέρα της ταινίας.

«Όλοι στα γυρίσματα ξέραμε πως αυτή δεν ήταν απλώς άλλη μία ταινία που αποφάσισε να κάνει η Αντζελίνα, αλλά κατά κάποιος τρόπο η δική της ιστορία- η ιστορία του γιου της», λέει η Ung, αναφερόμενη στον Μάντοξ που γεννήθηκε στην Καμπότζη. «Και αυτό το παίρνει πάντα πολύ σοβαρά... οπότε το να κάνεις μια ταινία με κάποιον που αγαπά τόσο πολύ αυτό το μέρος, ήταν και που έκανε όλο το συνεργείο να χαλαρώσει και να αφεθεί στην εμπειρία», καταλήγει η Ung. 

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη τύπου παρουσία της Αντζελίνα Τζολί: 

* Με πληροφορίες από People Magazine

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «F1» του Τζόζεφ Κοζίνσκι, που φιλοδοξεί να γίνει η απόλυτη ταινία αγώνων ταχύτητας, η κομεντί «Jane Austen Wrecked my Life» και το χιτσκοκικό «The Man who knew Too Much» ξεχωρίζουν από το πληθωρικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πολιτισμός / Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πώς οι φανταστικοί ήρωες των βιβλίων διαμορφώνουν τις απαιτήσεις μας απέναντι στο «τέλειο σύντροφο;» - Να είναι ευγενικός και τζέντλεμαν; Να είναι «αλήτης» ή να είναι ο καλύτερός μας φίλος;
LIFO NEWSROOM
Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025: Η πρόσληψη του παρελθόντος – Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Πολιτισμός / Το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Με συνολικά 140 εκδηλώσεις, το φετινό πρόγραμμα διατρέχει πολλαπλά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης και αναδεικνύει τη δημιουργική πολυφωνία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. 
LIFO NEWSROOM
Νίκος Καραθάνος

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: «Τζένη Τζένη» - η θρυλική κωμωδία έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υπογραφή του Νίκου Καραθάνου

Μια αισθηματική κωμωδία-σταθμός έρχεται στο θέατρο μετά από 60 χρόνια, με την ανατρεπτική ματιά του σημαντικού και πολύ αγαπημένου Έλληνα σκηνοθέτη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ