Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το φετινό Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το φετινό Βραβείο «Δημήτρης Χορν» Facebook Twitter
0

Σε κοινή τελετή, τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025 στις 19:00, στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10), θα απονεμηθούν τα θεατρικά βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη», τιμώντας νέους ηθοποιούς για την ερμηνεία και την προσφορά τους στη θεατρική τέχνη.

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν», θεσμοθετημένο από τον Σταμάτη Φασουλή και χρηματοδοτούμενο από τον Γιάννη Χορν, απονέμεται ετησίως στον καλύτερο νέο άνδρα ηθοποιό της θεατρικής σεζόν. Το έπαθλο είναι ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο μεγάλος ηθοποιός, ο οποίος περνά από χέρι σε χέρι συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2023–2024 (αλφαβητικά):

  • Μπάμπης Αλεφάντης – Για τον ρόλο του Εϊτάν στην παράσταση Όλοι εμείς πουλιά του Ουαζντί Μουαουάντ (σκην. Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.
  • Νίκος Μήλιας – Για τον ρόλο του Άγη στο έργο Σε εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη (σκην. Χρήστος Θεοδωρίδης), Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου – ΚΘΒΕ.
  • Βασίλης Ντάρμας – Για τον ρόλο του Πινόκιο στην παράσταση Πινόκιο, διασκευή του Κρις Κούπερ (σκην. Βασίλης Μαυρογεωργίου), Μικρό Εθνικό Θέατρο.
  • Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος – Για τη συμμετοχή του στην παράσταση Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα (σκην. Κωνσταντίνος Ντέλλας), Θέατρο Σταθμός – Θεσσαλικό Θέατρο.
  • Γιάννης Τσουμαράκης – Για τον ρόλο του Γιωργάκη στο έργο Κασέτα της Λούλας Αναγνωστάκη (σκην. Μάνος Καρατζογιάννης), Θέατρο Σταθμός.
  • Γιλμάζ Χουσμέν – Για τον ρόλο του Ανθρώπου από το Μιτίς στο έργο Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ (σκην. Γιώργος Κουτλής), Θέατρο Κιβωτός – Εθνικό Θέατρο.

Την τελετή θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Σταμάτης Φασουλής. Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης η σκηνοθέτις και ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη και οι δημοσιογράφοι Μυρτώ Λοβέρδου και Αντιγόνη Καράλη.

Ο περσινός βραβευθείς, Δημήτρης Καπουράνης, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό στον φετινό νικητή. Στο πλαίσιο της τελετής, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Ήμελλου, του πρώτου ηθοποιού που τιμήθηκε με το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2001, αναδεικνύοντας τη σημαντική συνεισφορά του στο ελληνικό θέατρο.

Η συνολική οργάνωση της εκδήλωσης φέρει την επιμέλεια των Σταμάτη Φασουλή και Θεοδόση Ισαακίδη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Λύρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανατροπή στον κινηματογράφο: Η OpenAI παράγει ταινία με AI και κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Πολιτισμός / Ανατροπή στον κινηματογράφο; Η OpenAI παράγει ταινία με κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Η OpenAI φέρνει την επανάσταση στον κινηματογράφο με την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργείται κυρίως με τεχνητή νοημοσύνη - Το “Critterz” υπόσχεται να αλλάξει το Χόλιγουντ για πάντα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και φθηνότερο κόστος παραγωγής
LIFO NEWSROOM