Οπαδοί του τραγουδιστή των Joy Division θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι του σε μουσείο

Οπαδοί του τραγουδιστή των Joy Division θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι του σε μουσείο Facebook Twitter
0

Οπαδοί του τραγουδιστή των Joy Division θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι του σε μουσείο Facebook Twitter

Ο ιδρυτής και τραγουδιστής των Joy Division, Ian Curtis, ζούσε στην μικρή πόλη του Μάκλσφιλντ, στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 77 της Barton Street.

Δυστυχώς αυτό ήταν και το σπίτι όπου τον Μάιο του 1980 κρεμάστηκε, αυτοκτονώντας σε ηλικία 23 μόλις ετών.


Σύμφωνα με το NME, το σπίτι στην Barton Street- που για ένα διάστημα λειτουργούσε και ως πανσιόν υπό την ιδιοκτησία μίας γειτόνισσας της οικογένειας Curtis- είναι πλέον προς πώληση στην τιμή των 115.000 λιρών (156.000 ευρώ).


Μία ομάδα οπαδών του συγκροτήματος βρήκε την ευκαιρία να μετατρέψει το σπίτι του τραγουδιστή σε μουσείο αφιερωμένο στη σύντομη ζωή και το έργο του Curtis, ξεκινώντας μία online καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης στο indiegogo προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για την αγορά της κατοικίας.

Οπαδοί του τραγουδιστή των Joy Division θέλουν να μετατρέψουν το σπίτι του σε μουσείο Facebook Twitter
Το σπίτι του τραγουδιστή στην μικρή πόλη Μάκλσφιλντ του Ηνωμένου Βασιλείου


Λέει, στην ανακοίνωσή τους, ο εκπρόσωπος της ομάδας και "σκληροπυρηνικός" φαν Zak Davies:

"Όλα τα μέλη των Joy Division έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο έργο που έχει αφήσει πίσω της αυτή η θρυλική μπάντα. Ωστόσο, δεν χωράει αμφιβολία ότι την διαφορά την έκανε ο χαρισματικός όσο και ευαίσθητος Ian Curtis.


Αντί να αφήσουμε μεσίτες και εργολάβους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να αγοράσουν το σπίτι όπου έζησε και δημιούργησε ο ταλαντούχος δημιουργός θα μπορούσαμε όλοι οι οπαδοί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την πραγματοποίηση ενός μουσείου αντάξιου του έργου που άφησε πίσω του συγκρότημα.


Ένα μέρος όπου οι οπαδοί των Joy Division από όλο τον κόσμο θα μπορούν να επισκεφθούν τιμώντας τον Ian στο μέρος όπου έζησε μέχρι τις τελευταίες του στιγμές.
Συμμετέχοντας στην καμπάνια βοηθάτε να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του Ian και η ιστορία του συγκροτήματος"

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ