Οι TimeCircus αποχαιρετούν την Ελευσίνα με μια μεγάλη γιορτή

Οι TimeCircus αποχαιρετούν την Ελευσίνα με μια μεγάλη γιορτή Facebook Twitter
0

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στήνει αυτό το Σαββατοκύριακο μια τριήμερη γιορτή για να αποχαιρετήσει τη βελγική κολεκτίβα των TimeCircus που επιστρέφει στην Αμβέρσα μετά από έξι μήνες και να παραδώσει –και επίσημα πλέον– το ARKOPOLIS, την κιβωτό αιώνιας νεότητας, αυτό τον μοναδικό χώρο πολιτισμού στους νέους και στους κατοίκους της Ελευσίνας. 

Οι TimeCircus ξεκίνησαν από το Βέλγιο τον Μάιο του 2022 και διέσχισαν 3.000 χιλιόμετρα έως την Ελευσίνα, στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή της ιστορίας της πόλης. Εδώ, οραματίστηκαν και δημιούργησαν το ARKOPOLIS, έναν τόπο συνάντησης, συνεργασίας, συμπερίληψης, ελεύθερης δημιουργίας που αποτελείται από πρωτότυπες αρχιτεκτονικές κατασκευές, το Ark και τη Σφαίρα. Έναν χώρο δυναμικό που εξελίσσεται διαρκώς, φέρνει τους νέους κάθε ηλικίας πιο κοντά, έναν χώρο που αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός δεν είναι αγαθό για λίγους αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ελευσίνας

Οι εμπνευστές του ARKOPOLIS επιστρέφουν στη βάση τους αφήνοντας το δημιούργημά τους να αποκτήσει τη δική του ζωή αλλά πριν απ’ αυτό αποχαιρετούν την πόλη και τους κατοίκους της με μια γιορτή που τα έχει όλα: φαγητό, μουσική, προβολές, dj sets, πάρτι, pop-up events, χαρές, συγκινήσεις και πολλές εκπλήξεις. 

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της Παρασκευής (29 Σεπτεμβρίου) και συνεχίζεται σήμερα (Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου), στις 19.00, όταν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παράδοση του ARKOPOLIS στην πόλη της Ελευσίνας με τις ευλογίες των Αρχιερέων της Έμπνευσης και παρουσία εκπροσώπων της πόλης Genk όπου πρωτοδημιουργήθηκε το ΑRK. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ Greek Animal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και ακόμα δύο ταινιών μικρού μήκους που αφορούν στη φιλοζωική δράση των TimeCircus, ενώ, το βράδυ, θρυλικοί djs από την Ελευσίνα και την Αμβέρσα βάζουν φωτιά στο dancefloor σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Όσοι βρεθούν την τρίτη και τελευταία μέρα των εορτασμών (Κυριακή 1 Οκτωβρίου) στο ARKOPOLIS, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του κρίκετ και να γευτούν παραδοσιακά πιάτα από την πακιστανική κοινότητα της περιοχής, ενώ το βράδυ η αλβανική κοινότητα θα στρώσει το μεγαλύτερο τραπέζι της Ελευσίνας για το τελευταίο δείπνο των TimeCircus. 

Οι TimeCircus αποχαιρετούν την Ελευσίνα με μια μεγάλη γιορτή Facebook Twitter
Οι TimeCircus αποχαιρετούν την Ελευσίνα με μια μεγάλη γιορτή Facebook Twitter

*Η βασική δομή του χώρου, το Αrk, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά το 2017 από το δίκτυο των Constructlab στην πόλη Genk του Βελγίου. 


 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM
Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ