LIVE!

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 27/1

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 27.01 Facebook Twitter
Το «Belfast» του Κένεθ Μπράνα συνιστά μια κινηματογραφική αναδρομή στην παιδική ηλικία του σκηνοθέτη.
0

Λίγο η μειωμένη προσέλευση θεατών, λίγο ο χιονιάς, μόλις δύο οι νέες κυκλοφορίες στις αίθουσες για αυτή την Πέμπτη.

Σημασία, φυσικά, δεν έχει η ποσότητα, είναι δύο ταινίες που δύσκολα θα αφήσουν δυσαρεστημένους τους θεατές που θα τις επιλέξουν και αυτό ίσως τους παρακινήσει να καταφύγουν ξανά στην εμπειρία της αίθουσας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Belfast του Κένεθ Μπράνα συνιστά μια κινηματογραφική αναδρομή στην παιδική ηλικία του σκηνοθέτη. Υπερσκηνοθετημένο στην αρχή, πιο προσγειωμένο στη συνέχεια, με την αναταραχή και τον διχασμό να βρίσκονται διαρκώς στο παρασκήνιο, αλλά να έρχονται συχνά και στο προσκήνιο, πάντα υπό το πρίσμα μιας τεχνητής αναπαράστασης.

Μιας αναπαράστασης ίσως ελαφρώς ωραιοποιημένης, μα και γι’ αυτό τον λόγο πιο ευχάριστης σε ένα κοινό που αναζητά στρωτή, καλοστημένη μυθοπλασία με feel-good αρετές και δεν τη βρίσκει. Η σινεφιλία και οι μουσικές του Van Morrison αποτελούν πρόσθετα θετικά στοιχεία σε μια ταινία που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη οσκαρική απονομή.

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 27.01 Facebook Twitter
Αζόρ: O Κώδικας του Τραπεζίτη

Πλάι στην ταινία του Μπράνα κυκλοφορεί και μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το Αζόρ: O Κώδικας του Τραπεζίτη, σκηνοθετικό ντεμπούτο το Ελβετού Αντρέας Φοντάνα. Η ταινία προβλήθηκε σε περιφερειακό τμήμα του περασμένου φεστιβάλ Βερολίνου, έκλεψε τις εντυπώσεις ακόμα κι από τις ταινίες του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος, σταδιακά απέκτησε οπαδούς στην κριτική κοινότητα και βρέθηκε σε αρκετές λίστες με τα καλύτερα του 2021.

Με ήρωα έναν τραπεζίτη που μετακομίζει στην Αργεντινή για να ανακαλύψει τι συνέβη στον συνεργάτη του, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ο Φοντάνα στήνει μια ιδιαίτερη φιλμική εμπειρία, κάπου ανάμεσα στη σάτιρα, τη μαύρη κωμωδία και το συνωμοσιολογικό θρίλερ, που εύκολα μπορεί να ικανοποιήσει τόσο τους φαν του weird cinema όσο κι εκείνους του αμερικανικού σινεμά των ‘70s. 

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ