Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 2 Ioυνίου

ΓΕΓΟΝΟΣ Facebook Twitter
Το «Γεγονός» καταφθάνει, επιτέλους, στις ελληνικές αίθουσες αυτή την Πέμπτη.
0

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η απονομή τον βραβείων στη Βενετία αύξησε κατακόρυφα τις αναζητήσεις στο Google των ονομάτων της Οντρέ Ντιγουάν και της Αναμαρία Βαρτολομέι. Εύλογα, καθώς όλοι ήθελαν να μάθουν ποιοι είναι οι βασικοί συντελεστές της ταινίας που κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα απέναντι σε ηχηρά ονόματα. Το Γεγονός καταφθάνει, επιτέλους, στις ελληνικές αίθουσες αυτή την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το Men, τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Άλεξ Γκάρλαντ, η οποία άνοιξε το φετινό Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες. Κάπου ανάμεσα στην ταινία τρόμου και στην (όχι και τόσο λεπτή) παραβολή, το φιλμ του Γκάρλαντ αναμένεται να διχάσει, αλλά το δίχως άλλο θα συζητηθεί.

Tην ίδια εβδομάδα επιστρέφει στις αίθουσες και ένας μετρ του τρόμου, δέκα χρόνια μετά το φιάσκο του Dracula 3-D. Δύσκολα θα υποστήριζες ότι ο Αρζέντο βρίσκει τη φόρμα του με τα Μαύρα Γυαλιά, αλλά είναι σίγουρα η πιο προσεγμένη δουλειά του εδώ και μία εικοσαετία.

Είναι τουλάχιστον λιγότερο εσωστρεφής από τον Βρώμικο Παράδεισο του Μπερτράν Μαντικό, ένα μετα-φεμινιστικό, ανερμάτιστο camp θέαμα που ίσως βρει τους οπαδούς του.

Ενώ τα Μαγνητικά Πεδία αναδεικνύονται σε sleeper hit της θερινής σεζόν, ακόμα μια ελληνική ταινία μυθοπλασίας ψάχνει να βρει την επαφή της με το σινεφίλ κοινό. Ο λόγος για το 18 του Βασίλη Δούβλη, ένα δράμα με φρέσκα πρόσωπα στο καστ και αντικείμενο το σχολικό bullying και τον καθημερινό φασισμό.

Τέλος, βγαίνει σε επανέκδοση το Κάτω από το Ηφαίστειο του Τζον Χιούστον, ενώ για τους μικρούς μας φίλους κυκλοφορεί το animation Ελκάνο και Μαγγελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM