Ο συγκινητικός on-stage αποχαιρετισμός του Τομ Κρουζ στον Βαλ Κίλμερ

Ο συγκινητικός on-stage αποχαιρετισμός του Τρομ Κρουζ στον Βαλ Κίλμερ Facebook Twitter
Ο Βαλ Κίλμερ και ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun» / Φωτ: Paramount Pictures
0

Ο Τομ Κρουζ απέτισε φόρο τιμής στον Βαλ Κίλμερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, 3 Απριλίου, στα 65 του, εκφράζοντας βαθιά ευγνωμοσύνη για τη μεταξύ τους συνεργασία στο εμβληματικό «Top Gun» του Τόνι Σκοτ.

Παρότι βρέθηκε στο συνέδριο CinemaCon για να παρουσιάσει την επόμενη ταινία της σειράς «Mission: Impossible», ο Κρουζ δεν παρέλειψε να αφιερώσει μια συγκινητική στιγμή στον εκλιπόντα συμπρωταγωνιστή του, ζητώντας από το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο θαυμάζω τη δουλειά του, πόσο ευγνώμων είμαι και πόσο μεγάλη τιμή μου ήταν που συμμετείχε στο ''Top Gun'' και που επέστρεψε αργότερα για το ''Top Gun: Maverick''. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ όμορφο αν μπορούσαμε να σταθούμε για ένα λεπτό όρθιοι μαζί, γιατί αγαπούσε τον κινηματογράφο και μας έδωσε πολλά. Απλώς, σκεφτείτε όλες τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε μαζί του. Σου εύχομαι καλό ταξίδι», κατέληξε το συγκινητικό μήνυμα του Κρουζ.

Ο συγκινητικός on-stage αποχαιρετισμός του Τρομ Κρουζ στον Βαλ Κίλμερ Facebook Twitter
Ο Βαλ Κίλμερ στο «Top Gun» / Φωτ: Paramount Pictures

Ο ρόλος του στο «Top Gun», ως Υποσμηναγός Τομ «Iceman» Καζάνσκι πλάι στον Τομ Κρουζ, καθιέρωσε τον Κίλμερ ως ανερχόμενο αστέρα του Χόλιγουντ.

Τριάντα έξι χρόνια αργότερα, επανέλαβε το ρόλο του στο σίκουελ «Top Gun: Maverick», όπου μοιράστηκε μόνο μία σκηνή με τον Κρουζ, η οποία αποτέλεσε το συναισθηματικό κέντρο της ταινίας. Μετά την κυκλοφορία του blockbuster, ο Κρουζ δήλωσε στον Τζίμι Κίμελ:

«Έκλαιγα, συγκινήθηκα. Για να επιστρέψει και να παίξει αυτόν τον χαρακτήρα... είναι τόσο δυνατός ηθοποιός, που έγινε αμέσως ξανά αυτός ο χαρακτήρας... βλέπεις τον Iceman».

Με πληροφορίες από Deadline

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλ Κίλμερ: Ο άνθρωπος που θα (μπορούσε να) γινόταν σταρ

Απώλειες / Βαλ Κίλμερ (1959-2025): Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε γίνει σούπερσταρ

Έφυγε από τη ζωή ο Κρις του «Heat», ο Iceman του «Top Gun», ο «ξανθός» Μπάτμαν του Τζόελ Σουμάχερ, ο Τζιμ Μόρισον του Όλιβερ Στόουν, ο γκέι ντέτεκτιβ του «Kiss Kiss Bang Bang», ένας ηθοποιός που κατέγραψε μερικές αξέχαστες εμφανίσεις στο ενεργητικό του, μα δεν έκανε την αναμενόμενη καριέρα μεγάλου σταρ λόγω ατυχών συγκυριών αλλά και προσωπικών επιλογών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ