O Στίβεν Σόντερμπεργκ σκέφτεται σοβαρά να γυρίσει τη «Συμμορία των 14»

O Στίβεν Σόντερμπεργκ σκέφτεται σοβαρά να γυρίσει τη «Συμμορία των 14» Facebook Twitter
0

Από σήμερα ξεκινά να προβάλλεται στο αμερικανικό HBO-Max η νέα ταινία του εργασιομανούς Στίβεν Σόντερμπεργκ, το «No Sudden Move». Όπως είναι φυσικό, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστές δίνουν σειρά από συνεντεύξεις και σε μία από αυτές προέκυψε λαβράκι.

O Ντον Τσιντλ, πρωταγωνιστής του No Sudden Move και αναπόσπαστο μέλος της συμμορίας του Ντάνι Όσιαν, δήλωσε ότι ο Σόντερμπεργκ σκέφτεται πολύ σοβαρά να γυρίσει ένα τέταρτο μέρος της μεγάλης επιτυχίας «Ocean’s 11».

Σύμφωνα με τον Τσιντλ, ο Σόντερμπεργκ το σκεφτόταν ήδη μετά το πέρας των γυρισμάτων του «Ocean’s 13», αλλά ο αιφνίδιος θάνατος του Μπέρνι Μακ τον απέτρεψε. Η συμμορία έχασε ακόμα ένα μέλος τα τελευταία χρόνια, τον κωμικό Καρλ Ράινερ, καθιστώντας την πιθανότητα μιας κινηματογραφικής συνέχειας περισσότερο αμφίβολη. Στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, όμως, ο Σόντερμπεργκ εκμυστηρεύτηκε στον Τσιντλ ότι έχει μια καλή ιδέα για το πώς θα συνεχιστούν οι περιπέτειες της συμμορίας και ότι το σκέφτεται πολύ σοβαρά.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί να πείσει τον γνώριμο γαλαξία αστέρων να επιστρέψει για τις ανάγκες μιας τέταρτης ταινίας. Οι ηθοποιοί μετέχουν για ένα μικρό τμήμα του κασέ τους και δείχνουν να το κάνουν μετά χαράς και ότι έρχονται κυρίως για την παρέα. Το κλισέ «περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω» βρίσκει εμφατική επιβεβαίωση στην περίπτωση αυτών των ταινιών. Όποτε θελήσαμε να αντλήσουμε λίγες ώρες ραφινάτης ψυχαγωγίας, κοσμοπολίτικης απόδρασης, ανεπιτήδευτης φινέτσας, ενδοαναφορικού χιούμορ, funky διάθεσης και, φυσικά, καλοσχεδιασμένων ληστρικών «κόλπων», η τριλογία του Ocean’s αποτέλεσε run for cover. Οπότε εννοείται πως δεν βλέπουμε την ώρα για ένα τέταρτο μέρος.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM