ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

O σεφ Τζέιμι Όλιβερ ανακοίνωσε τι θα κάνει με τα απομεινάρια της αυτοκρατορίας του μετά την κατάρρευση

O σεφ Τζέιμι Όλιβερ ανακοίνωσε τι θα κάνει με τα απομεινάρια της αυτοκρατορίας του μετά την κατάρρευση Facebook Twitter
0

Ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ πρόκειται να μετατρέψει τα απομεινάρια της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας σε μια «Β Corporation» που δίνει επίσημα ισοδύναμο βάρος στους ανθρώπους, στον πλανήτη και στα κέρδη.

Σύμφωνα με τον Guardian, o διάσημος σεφ το βλέπει ως έναν τρόπο να εμπλέξει την εκστρατεία του για θέματα όπως η παιδική παχυσαρκία και η ορθή μεταχείριση των ζώων στον ιστό της επιχείρησης, μετά την κατάρρευση της ιταλικής αλυσίδας του Jamie.

Ο όρος B Corp, που χαρακτηρίζει ως δίκαιου εμπορίου τις επιχειρήσεις, χαρακτηρίζεται παράλληλα ως παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις ως μια δύναμη για το κοινό καλό. Κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η κλιματική κρίση σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανισότητα, επηρεάζει επικεφαλής επιχειρήσεων. Οι B Corps δεσμεύονται να εστιάσουν τόσο σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες  όπως θα έκαναν και με τα κέρδη.

Μέχρι στιγμής πάνω από 3.000 εταιρείες παγκοσμίως έχουν καταστεί B Corps μετά από μια διαδικασία πιστοποίησης που μπορεί να πάρει από εβδομάδες έως αρκετά χρόνια, ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της επιχείρησης. 

Το σχέδιο προέκυψε καθώς ο όμιλος Jamie Oliver δημοσίευσε την πρώτη του έκθεση κοινωνικών επιπτώσεων, την οποία περιγράφει ως το πρώτο βήμα για να γίνει ξανά το brand του μια κορυφαία επιχείρηση. Ο Oliver παραδέχεται ότι «η επιχείρησή μου δεν είναι τέλεια» και πως το 2019 ήταν ένα δύσκολο έτος.

Η πρόσφατη κατάρρευση της ιταλικής αλυσίδας Jamie, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 1000 θέσεις εργασίας, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον σεφ. «Με τα εστιατόρια, είχαμε καλές και κακές στιγμές», είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη. «Τώρα έχω δει πολλά, ξέρω και αισθάνθηκα πολλά. Δεν θα λειτουργήσω ποτέ με τον ίδιο τρόπο και πάλι. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να δώσουμε. Δεν πρόκειται να αποσυρθώ», είπε τονίζοντας πως θα συνεχίσει με τις άλλες εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας του.

Πολιτισμός
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM